Omskæring gik helt galt: Baby blødte ihjel

Den italienske sundhedsminister sender en bøn til alle hjemme-omskærere efter et tragisk baby-dødsfald. Lad være, skriver hun

I  december døde en toårig i Rom efter en hjemme-omskæring, og i weekenden skete det så igen. Arkivfoto: AP
I december døde en toårig i Rom efter en hjemme-omskæring, og i weekenden skete det så igen. Arkivfoto: AP

- Af religiøse grunde!!!

- Jeg kan ikke holde ud at høre og læse om det.

Sådan skriver Roberto R. i en af de 332 kommentarer, der p.t. kan læses på tyske Bild.des Facebook-profil om den fem måneder gamle dreng, der døde lørdag nat, efter at hans forældre havde omskåret ham i familiens hjem.

7-årig søn var bange for omskæring: Muslimsk psykolog-mor fortryder

Omskær forældrene
Forældrene - der ifølge avisen stammer fra Ghana - bragte deres blødende søn til hospitalet i Bologna, men lægerne kunne ikke redde den lille dreng. Og selv om myndighederne er i gang med at efterforske sagen som 'uagtsomt manddrab', er der adskillige læsere, der er i gang med at foreslå en eventuel straf.

- Forældrene burde omskæres, så de ikke kan få flere børn, skriver Stefanie S. i en kommentar, der har fået 334 likes, og Monya P. mener, at hjemme-omskæring automatisk burde udløse fængsel:

- Omskæring bør generelt være forbudt, hvis det ikke er medicinsk nødvendigt!

Meld det
- Og fængselsstraf for forældre, der stadig gør det selv.

- Så hvis en læge ser det, og der ikke er en medicinsk forklaring, så skal det meldes, skriver Monica, og den italienske sundhedsminister, Giulia Grillo, opfordrer på baggrund af dødsfaldet via Facebook folk til at stoppe med hjemme-omskæring. Men hvad tænker du?

Grædende 10-årig ville ikke omskæres: Vollsmose-læge fangede ham og skar
 

Ingen dato for omskærings-afstemning i Danmark
 

I Danmark behandler Folketingets sundhedsudvalg lige nu et borgerforslag om, at omskæring af børn under 18 skal forbydes. Udvalget oplyser i dag til nationen!, at der ikke er sat nogen dato på en afstemning.

Omskæring

45 tissemænd skåret i stykker: Nu vil de have et forbud