Annonce:
Annonce:

Skaber Mette tryghed?

Det handler først og fremmest om at få skabt noget tryghed om den vinter, vi går ind i, sagde Mette Frederiksen i går, da hun præsenterede regeringens 'brug dyr energi nu, betal senere'-løsning. Men skabte hun så mere tryghed?

Regeringen vil give borgerne mulighed for at udskyde betaling for el-, gas- og fjernvarmeregninger til senere, fortalte statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde

Regeringens forslag: Udskyd elregningen
Annonce:
Følg nationen!

- At udskyde regningerne vil være som at tisse i buskerne.

- De skal jo stadig betales på et senere tidspunkt.

- Så ville jeg komme til at spekulere over den regning i fem år.

- Så vil jeg hellere, at vi klarer os igennem vinteren.

Har lukket for gassen
Sådan siger Kristel, enlig mor til tre døtre, til Jyllands-Posten om regeringens forslag om at borgere, kan vente med at betale energiregningerne i op til fem år. Karin har lige nu lukket for gassen, og vil klare sig gennem vinteren med brændeovnen og et par elektriske kogeplader. Hun overvejer også at få installeret en vandvarmer, men gæld til energi-selskaberne overvejer hun altså ikke.

Revser Mette F.: Som at pisse i bukserne

Mette pisser på os

Det vil give ro
Men skal man tro Morten Bruun Pedersen, der er cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, så skaber lånemuligheden netop ro i maven.

Annonce:

- Det her giver noget ro, så man ved, hvilken ramme man har at arbejde med, selv om det selvfølgelig stadig er hårdt, siger cheføkonomen til Ritzau.

Det handler om tryghed
Da Mette Frederiksen præsenterede låneløsningen i går, sagde hun også, at ideen netop er, at skabe ro ii de danske familier:

- Det handler først og fremmest om at få skabt noget tryghed om den vinter, vi går ind i.

- Det er nærmest blevet umuligt at lægge et budget og have en budgetkonto, og det tror jeg, at mange danske familier bruger for at have styr på økonomien, sagde Mette Frederiksen på pressemødet, men hvad siger du?

Ekstra Bladet talte i går med Carsten Linnemann, der er ekspert i TV3-successen 'Luksusfælden'. Han er heller ikke vild med, at folk udskyder gæld:

- Jeg læste om et forslag, hvor man midlertidigt fjerner moms og afgifter på energi. Det er da en fin måde at løse det på. Det andet er som at pisse i bukserne. Mere klart kan det ikke siges.

Annonce:

- At udskyde gæld er aldrig smart. Det forsvinder den ikke af, siger han.

Lige nu er der 18500 danskere, der har støttet er borgerforslag om at sænke energiafgifterne og fjerne energimomsen i en periode. Det kan du støtte her.

Vil fjerne moms på el og benzin

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: