Søren Pinds shampoo-mareridt: Nu er sagen på vej i Folketinget

På tre dage har de fire personer, der står bag borgerforslaget 'Vandtrykket i hovedstadsområdet skal hæves' fået 14 støtter. Når de 50.000 inden oktober, ryger forslaget i Folketinget

Søren Pind vil gerne have mere vand i hanerne, så man f.ex. kan skylle sæben ud af håret. Arkivfoto: Jens Dresling
Søren Pind vil gerne have mere vand i hanerne, så man f.ex. kan skylle sæben ud af håret. Arkivfoto: Jens Dresling

- Det er uhørt, at man i et iland som Danmark, der langt fra lider af vandmangel, skal døje med sløve og smittefarlige vandstråler.

-  Det har betydet, at mange københavnere dagligt må kæmpe med at få shampooen ud af håret og potentielt kan eksponeres for legionellabakterier, der i værste fald kan føre til legionærsyge.

Sådan skriver personerne bag borgerforslaget 'Vandtrykket i hovedstadsområdet skal hæves', der på tre dage har fået 14 danskere til at hive NemId'en frem og støtte at forslaget skal behandles af Folketinget.

Ministre synes også strålen er for slap
Og selv om 14 støtter ikke er spor prangende, så skal tallet nok vokse, da prominente folk som socialdemokraternes Henrik Sass Larsen, Venstres skatteminister Karsten Lauritzen og LO-formand Lizette Risgaard via medlemskabet af Facebook-gruppen 'Sæt vandtrykket op, der er ikke vandmangel i Danmark' tidligere har vist deres støtte til protesten.

Venstre-minister Søren Pind, der allerede d. 23. januar viste denne video om problemet med en slatten stråle, har også i flere opslag og debat-artikler engageret sig i kampen for et højere vandtryk i hovedstaden, men han har også gjort det klart, at han ikke pr. automatik bryder sig om borgerforslag:

- Det eneste jeg er forpligtet på, er min samvittighed, og den pålægger mig at vurdere ethvert forslag på sin præmis.

- Ikke om det er borgerdrevet eller ej, skrev Pind således i Berlingske for en ugen siden om et borgerforslag, der handler om at afskaffe de nuværende minister-pensionsordninger, men hvad tror du?

Se også: Frederiks idé stormer frem: Søren Pind væmmes

Du kan læse hele forslaget nedenfor, og du kan give din støtte her (husk din NemId), men tror du, at Søren Pind støtter borgerforslaget, eller tro du, at han væmmes over formen?

Borgerforslag: Vandtrykket i hovedstadsområdet skal hæves

Vandtrykket i København skal sættes op. Foruden at være et dagligt irritationsmoment for borgerne i hovedstaden udgør det alt for lave tryk en anseelig sundhedsrisiko, da fremkomsten af legionellabakterier er ekstraordinært stor i vand med så langsom fremdrift som det københavnske.

Problemet med det urimeligt lave vandtryk er konstateret i hele hovedstadsområdet, og de mange utilfredse beretninger, der er at læse på Facebook-gruppen ”Sæt vandtrykket op, der er ikke vandmangel i Danmark”, vidner om, at problemet er omsiggribende.

Både københavnernes velbefindende og helbred fortjener et rimeligt tryk i hanerne.

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, HOFOR, valgte i 2010 at sænke vandtrykket i København for at spare energi. Det har betydet, at mange københavnere dagligt må kæmpe med at få shampooen ud af håret og potentielt kan eksponeres for legionellabakterier, der i værste fald kan føre til legionærsyge. Det er uhørt, at man i et iland som Danmark, der langt fra lider af vandmangel, skal døje med sløve og smittefarlige vandstråler.

Problemet eksisterer ikke kun i etageejendomme, men ses lige så ofte i villaer og andre etplansbebyggelser. HOFOR har adresseret problemet til alene at ligge i hovedstadsområdets forældede vandrør, hvori der er ophobet rust og kalkaflejringer, og at problemet skal løses ved, at borgerne – for egen regning – får udskiftet de gamle installationer.

Men det argument og dertilhørende løsningsmodel falder til jorden, når selskabet samtidig erkender, at vandtrykket de facto er blevet sænket.

Kilde: Borgerforslag.dk

1 af 2 
2 af 2 Søren Pind vil gerne have mere vand i hanerne, så man f.ex. kan skylle sæben ud af håret. Arkivfoto: Jens Dresling
99 kommentarer
Vis kommentarer