Stort flertal for lov mod drengeomskæring blandt alle partiers vælgere

Et borgerforslag der vil sætte en aldersgrænse på drengeomskæring nærmer sig de 50.000 støtter, der skal til for at Folketinget behandler det. Morten Frisch har fået adgang til en meningsmåling, der viser, at vælgerne i stort omfang støtter en aldersgrænse. nationen! sendte live og Jens - der savner sin forhud - ringede ind. Hør ham fortælle i klippet ovenfor

nationen! sendte live og Jens - der savner sin forhud - ringede ind. Hør ham fortælle i klippet ovenfor

- I januar offentliggjorde TV2 Nyhederne en meningsmåling udført af analyseinstituttet Megafon.

- Den viste, at 83% af danskerne ønsker en 18 års mindstealder for omskæring af raske drenge.

Detaljerne er ikke tidligere blevet offentliggjort
- Detaljerne i meningsmålingen, som bygger på en nationalt repræsentativ stikprøve på i alt 1259 danskere i alderen 18 år og opefter, er ikke tidligere blevet offentliggjort.

- Jeg har nu fået TV2 Nyhedernes tilladelse til at se nærmere på meningsmålingen og offentliggøre resultaterne opdelt på køn, alder, region, uddannelsesniveau, husstandsindkomst og politisk overbevisning.

Adskillige målinger viser, at de fleste danskere vil sætte en aldersgrænse på omskæring. Men det er for risikabelt, mener forsvarsministeren. Foto: Per Folkver 1849 Forsvarsminister tør ikke forbyde omskæring: Sociale medier kan eksplodere

nationen Grædende 10-årig ville ikke omskæres: Vollsmose-læge fangede ham og skar

Kvinder og mænd i alle aldre
Sådan indleder Morten Frisch, læge, dr.med., ph.d., adj. professor et brev til nationen! om den aldersgrænse, han og 48.000 andre danskere gerne ser indført for omskæring af drenge - og den enorme opbakning, der er til forslaget i befolkningen.

- Opbakningen til en 18 års mindstealder er stor hos både kvinder (82%) og mænd (85%). I alle aldersgrupper er opbakningen mindst 77%, og den er højest hos de 50-59 årige med 90% opbakning.

- Der er ret ensartet opbakning i landets fem regioner (fra 78% til 89%), i forskellige uddannelseskategorier (fra 76% til 91%) og hos personer med både store og små husstandsindkomster (fra 73% til 87%).

- Som vist på figuren er der stort flertal for en 18 års mindstealder blandt samtlige politiske partiers vælgere.

Mange danskere mener ikke, at forældre skal have lov til at omskære deres drenge. På fredag skal fem ministre i lukket samråd om et evt forbud. Arkivfoto: Martin Slottemo Lyngstad 1849 Tys-tys ministermøde om omskæringsforbud: 55 muslimske lande vil protestere

De største partiers vælgere er især tilhængere
- Andelen, der ønsker en 18 års mindstealder, er lavest blandt personer der ved folketingsvalget i 2015 stemte på Radikale Venstre (70%) eller Socialistisk Folkeparti (71%), og højest blandt personer der stemte på Venstre (88%) eller Dansk Folkeparti (94%).

- Meningsmålingen viser, at der i alle segmenter af befolkningen er markant flertal for at indføre en 18 års mindstealder for drengeomskæring.

- Uanset køn, alder, region, uddannelsesniveau, husstandsindkomst eller politisk overbevisning er der mindst 70% opbakning til lovgivning på området.

- Særligt bemærkelsesværdigt er det markante flertal for en 18 års mindstealder blandt de tre største partiers vælgere.

94 procent af DF'erne vil have aldersgrænse
- Dette gælder for Socialdemokratiet (80%) og Venstre (88%), hvis partiledelser har meldt ud, at folketingsmedlemmerne ikke bliver fritstillet, men skal stemme samlet imod indførelsen af en 18 års mindstealder i strid med holdningen blandt flere af de folkevalgte selv og et overvældende flertal af partiernes vælgere.

- Blandt Dansk Folkepartis vælgere er der 94%, som ønsker en 18 års mindstealder, men partiet har endnu ikke meldt offentligt ud, hvordan det vil stemme, når Borgerforslag FT-00124 imod børneomskæring formentlig snart kommer til behandling i Folketinget, skriver Morten Frisch, men hvad tror du?

Morten Frisch vil gerne takke TV2 Nyhederne for tilladelse til at offentliggøre resultaterne.

1 af 2 
2 af 2 
282 kommentarer
Vis kommentarer