Tal med beskæftigels-ministeren: Thyra Frank vil ikke debattere folkepension

Mange folkepensionister synes at pensionen er for lav - og at de også skal have en lønstigning. nationen! sendte live og Karls ringede ind og fortalte, at han ikke har råd til at rejse med den pension, han får i dag. Sidst han var ude af landet var i 1976.

Hør pensionisterne Karl og Bent brokke sig over deres pension. Bent vil gerne have lov at tjene flere penge uden at bliver trukket - Karl drømmer om at have råd til en rejse til Harzen.

- Så kom der endelig en reaktion fra Ældreminister Thyra Frank via ministersekretæren.

- Og jeg må sige, at det er helt nyt for mig, at folkepensionister og folkepension hører under Beskæftigelsesministeriet.

- Man kan kun undre sig over, at det ikke hører under Ældreministeren.

nationen Jeg er også offentligt ansat: Pensionist ser frem til 8,1 procent mere i 'løn'

Skal folkepensionister sendes i arbejde?
Sådan indleder Jørgen M et brev til nationen!, om det svar han netop har modtaget fra ældreminister Thyra Frank. Jørgen havde i anledning af overenskomtforhandlingerne mellem staten og det offentligt ansatte, sendt et åbent brev til ministeren for at høre hendes holdning til et populært borgerforslag, der går ud på at folkepensionsens grundbeløb på 6237 kr skal være skattefrit.

1849 Pensionister vil slippe for at betale skat: Handler om værdighed

Men som du kan læse i svaret fra Thyra Frank ( det står nedenfor), så er det slet ikke noget hun kan blande sig i. Og det undrer Jørgen sig over:

- Nu handler vores klage jo mest om folkepension og ikke beskæftigelse, med mindre Beskæftigelsesministeren har tænk sig at sætte folkepensionister i beskæftigelse frem for at lukke op for pengekassen.

- Har han mon planer om dette?

- Når vores sag handler om mere i folkepension, hvilket vi sige penge, burde Finansministeriet lyde som et mere rigtigt alternativt sted, når nu Ældreministeren melder pas.

- Jeg er mildest talt overrasket, skriver Jørgen, men hvad siger du?

Synes du Thyra Frank skal blande sig i debatten om folkepensionens størrelse?

Du kan læse hele borgerforslaget som Jørgen har været med til at stille her. Og du kan også støtte det, hvis du mener, at pensionisternes grundbeløb skal gøres skattefrit - her.
Husk at ha' din NemID parat.

Her er svaret fra ældreministeriet:

Kære Jørgen Mikkelsen

Tak for dit brev til ældreminister Thyra Frank. Ministeren har bedt mig meddele at din henvendelse om folkepension hører under Beskæftigelsesministeriet ressortområde.

Jeg har derfor oversendt din henvendelse og modtaget bekræftelse på at Beskæftigelsesministeriet svare på din henvendelse.

Har du spørgsmål skal du skrive direkte til Beskæftigelsesministeriet, på bm.dk kan du finde kontaktoplysninger på ministeriet.

Jeg kan i øvrigt oplyse at alle henvendelser til ældreministeren og sundhedsministeren skal sendes til sum@sum.dk, eller via sikker post, du finder information om sikker post på ministeriets hjemmeside.

Med venlig hilsen

XXX
Sekretær for ministeren, Minister- og Ledelsessekretariatet

1 af 2 
2 af 2 
153 kommentarer
Vis kommentarer