Tys-tys ministermøde om omskæringsforbud: 55 muslimske lande vil protestere

Politikere fra fem af Folketingets udvalg er inviteret til hemmeligt møde med fem ministre, om de konsekvenser, det kan få, hvis Danmark som første land i verden indfører et forbud mod drengeomskæring. Et stort flertal af den danske befolkning støtter et forbud

Mange danskere mener ikke, at forældre skal have lov til at omskære deres drenge. På fredag skal fem ministre i lukket samråd om et evt forbud. Arkivfoto: Martin Slottemo Lyngstad
Mange danskere mener ikke, at forældre skal have lov til at omskære deres drenge. På fredag skal fem ministre i lukket samråd om et evt forbud. Arkivfoto: Martin Slottemo Lyngstad

- Kl. 8.00.

- Lukket samråd med sundhedsministeren, justitsministeren, udenrigsministeren, forsvarsministeren og kirkeministeren om redegørelse for de overvejelser, begrundelser, hensyn, perspektiver og potentielle konsekvenser der kan være forbundet med at indføre et forbud i Danmark mod drengeomskæring, hvor der ikke foreligger en medicinsk begrundelse herfor.

- Udlændinge- og Integrationsudvalgets, Retsudvalgets, Udenrigsudvalgets og Kirkeudvalgets medlemmer er inviteret til at deltage.

En ny Muhammed-krise
Sådan hedder det i dagsordenen for mødet på fredag i Folketingets sundheds- og ældreudvalg. Og til Ritzau siger formanden, DFs Liselotte Blixt, at debatten - der kommer fordi mere end 35.000 danskere foreløbig har støttet et borgerforslag, der vil sætte en aldersgrænse på omskæring - handler om Danmarks sikkerhed:

- Der bliver talt om på gangene, at der kan være nogle sikkerhedsrisici, ligesom ved Muhammedtegningerne. Derfor skal vi have ministrene ind, så vi kan blive klogere på, om der er hold i det, siger Liseblotte Blixt til Ritzau, der også har talt med Naser Khader om udsigten til en krise:

55 muslimske land plus Israel vil nok protestere
- Der er 55 muslimske lande i verden, der vil protestere. Israel vil nok også protestere.

- Der er nogle, der vil synes, at det begrænser religionsfrihed. Der er mange argumenter for og mange imod, siger Khader, men ser man på den afstemning om en aldersgrænse som foreløbig 163.303 af Ekstra Bladets læsere har deltaget i, så bør politikerne ikke være i tvivl.

Borgerforslaget - som du kan læse og støtte her - har pt 36.633 støtter, og hvis det får støtte fra endnu 13.376 danskere med NemID inden d. 31. juli, skal forslaget behandles i Folketinget.

I Island har politikere fra fem partier netop foreslået, at det skal koste 6 års fængsel at omskære drengebørn.

Se også: Første land i verden: Omskæring af drenge skal give 6 års fængsel

Men hvad tænker du?
Flere meningsmålinger har vist, at der er et solidt flertal i den danske befolkning imod drengeomskæring, men er det for farligt at indføre et forbud?

576 kommentarer
Vis kommentarer