Annonce:
Annonce:

Vil fjerne moms på el og benzin

Han vil have energiafgifterne banket ned - og have momsen på naturgas, elektricitet, træpiller, pejsebrænde, benzin og diesel fjernet i en periode. Foreløbig har 1800 danskere støttet Anders' borgerforslag

Anders har selv gas. Og han synes IKKE staten skal have ekstra momsindtægter pga af prisstigningerne. Privatfoto
Anders har selv gas. Og han synes IKKE staten skal have ekstra momsindtægter pga af prisstigningerne. Privatfoto
Annonce:
Følg nationen!

- Markedspriserne på energi er steget så voldsomt, at - selv uden tillæg af skatter til staten - er priserne svære for mange borgere at betale.

- Det er i samfundets interesse, at almindelige skatteborgere ikke rammes så hårdt af de høje energipriser, at de tvinges fra hus og hjem.

- Når priserne igen falder til de respektive niveauer, som de er steget fra på den enkelte energiformer, kan momsen genindføres.

18 mia. mere i moms: Elbil-ejer raser

Laveste EU-sats
Sådan skriver Anders Z. i et borgerforslag om nedsættelse af energiafgifter og et midlertidigt moms-stop på energi. Forslaget har i dag kl. 16.00 opnået 1800 støtter - når det 50.000 støtter skal Folketinget stemme om det. Det fylder kun tre linjer:

Annonce:

- På alle energiformer, hvor den gennemsnitlige forbrugerpris inkl. afgifter er steget mere end 50 procent siden 31. december 2020, skal energiafgifterne nedsættes til den laveste sats, tilladt af EU.

Gas, el, træpiller, brænde, benzin og diesel
- På samme energiformer, som føromtalte, skal momsen fjernes helt indtil markedsprisen på den enkelte energiform er tilbage på niveauet pr. den 31. december 2020.

- De omhandlede energiformer kan bl.a. være, men ikke nødvendigvis begrænset til; naturgas, elektricitet, træpiller, pejsebrænde, benzin og diesel, skriver Allan.

Hov: Fire øre bliver til 0,9 øre

Når Anders 50.000 støtter?
Du kan støtte forslaget her (husk NemID) - og nedenfor kan du også stemme om forslaget. Men inden kan du læse et par mails fra nationens! indbakke:

Hvad scorer staten ekstra?

Er der ikke snart nogen, der kan fortælle os, hvad staten scorer ekstra i alle de afgifter - feks moms, benzinafgift, afgift på strøm osv osv?

Det må jo være en guldrandet forretning!!!! Og der er ingen stigninger i de offentlige lønninger, SU, bistandshjælp osv.???
Jeanett A.

-----

Det der virker lidt underligt er, at staten i budgettet, må have regnet med en vis indtægt fra el, vand og varme. Og hermed også en vis indtægt i moms fra el, varme osv.

Når så priserne eksl. moms stiger 'eksplosivt', så gør moms-indtægten det jo også.
Den ekstra indtægt på momsen er jo helt eller delvist ren ekstra indkomst i statskassen.

Hvorfor kan noget af denne ekstra-ordinære moms indtægt ikke tilbagebetales til forbrugerne?

Jeg er ikke revisor - naturligvis skal staten have dækning for sine udgifter i forbindelse med stigningerne - men ikke øge indtjeningen.
Kurt

----

Ja, hvad sker der. Mette og Co, er sgu ik go’.
Steffen

----

Regeringen har nu sænket afgiften med 4 øre.  Det giver omkring 150kr om året.

Jeg syntes I skulle lave en artikel der viser hvor meget der er kommet ind i ekstra moms siden krigen startede.  Det må være milliarder i ekstra moms og elafgifter på el og gas.

Man kunne bare tage den aktuelle gaspris/elpris og så enten fjerne momsen resten af året (da der er kommet mere end rigeligt ind) eller blot ligge de kroner på som der var på gas og el før krigen.

Så hvis momsen var 50Kr på en 1m3 så kunne man også ligge 50 kr på nu og ikke de 25%.
Mogens

Elregning på 30.600 kr.: Nægter at betale

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: