Annonce:
Annonce:

190.000 kr for at passe eget barn

Udgifterne til især mødre, der går hjemme med børn, der mistrives i skolen, er eksploderet. Sidste år modtog 7605 forældre i alt 1,46 milliard kroner. Det er cirka 190.000 kr. til hver.

Er kommunerne gode nok til at hjælpe familier med børn, der ikke trives i skolen og derfor er hjemme? Arkivfoto: Finn Frandsen
Er kommunerne gode nok til at hjælpe familier med børn, der ikke trives i skolen og derfor er hjemme? Arkivfoto: Finn Frandsen
Annonce:
Følg nationen!

- Vi er trætte af, at løbe panden mod en mur med kommunen.

- Deres skoletilbud vil bremse vores søns udvikling, forværre hans trivsel, fremrykke hans udadreagerende adfærd over for sin mor.

- Så nu har vi taget ham ud af skolen, og nu har han det godt.

Ødelæggende ikke at komme i skole
Sådan skriver Mikkel T, far til en seksårig dreng, der lige nu sidder hjemme, fordi det skoletilbud Frederiksund Kommune mener, han skal have, ikke føles spor rigtigt for hverken skole, familie eller drengen. Faktisk bider drengen sig selv, råber og skriger og ødelægger ting, når han er i skolen.

Seksårig går ud af skolen: Ikke god nok

Og nu er sønnen så hjemme - selvom forældrene kan vise en underretning fra børnepsykiatrisk afdeling, der, som de læser den, klart peger på, at drengen skal i specialskole/dagtilbud.

Annonce:

Og dermed skriver familien sig på en liste, der de seneste år er blevet længere og længere. For mistrivslen i mange hjem bliver ifølge Sinds landsformand, Mia Kristina Hansen, der har talt med DR Nyheder, tydeligere og tydeligere - fordi og vi har et velfærdssystem, der ikke kan samle op.

Og store konsekvenser at forældre ikke går på arbejde
- Det påvirker en familie meget voldsomt, når barnet ikke kan komme i skole.

- For barnet kan det være ødelæggende for den psykiske trivsel ikke at komme i skole, ikke kunne lære noget, ikke indgå i det sociale liv, og barnet kan blive isoleret og ensomt.

- Det har også store samfundsmæssige konsekvenser, hvis forældre ikke kan komme på arbejde, siger professor Mikael Thastum fra Aarhus Universitet, der leder et projekt om skolevægring, til DR Nyheder.

 

Annonce:

7036 forældre modtog 1,46 milliard
Hvis ens barn ikke kan gå i den skole, kommunen tilbyder, kan man søge om at få tabt arbejdsfortjeneste. Det er især mødre, der modtager det - man kan få op til 31.936 kr. om måneden - og antallet af modtagere er steget og steget de seneste fem år. Således bruger kommunerne samlet 1,46 milliard kroner på tabt arbejdsfortjeneste ved forsørgelse til bl.a. børn med nedsat funktionsevne i 2020. I 2016 var det 'kun' 933 millioner. Forældre, der hjemmetræner deres handicappede børn, og forældre, hvis børn har kræft, kan også modtage støtte.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: