2 gymnasier er tættere på: Brians datter får én time til skole

Hvis hun cykler kan hun gøre det på 51 minutter - og på vejen kommer hun forbi et andet gymnasium. Brian er rasende

Fra vores bopæl til Høng gymnasium er der 22.8 km af lige vej og forbi Slagelse gymnasium. Fra vores bopæl til Slagelse gymnasium  er der 8.7 km af lige vej.  Fra vores bopæl til Sorø akademi er der 15.7 km af lige vej .
Privatfoto
Fra vores bopæl til Høng gymnasium er der 22.8 km af lige vej og forbi Slagelse gymnasium. Fra vores bopæl til Slagelse gymnasium er der 8.7 km af lige vej. Fra vores bopæl til Sorø akademi er der 15.7 km af lige vej . Privatfoto

- Min datter har igennem hele sin skoletid passet sin skole med fornuftige resultater til følge.

- Sidste år valgte hun så at tage 10 klasse på efterskolen i Sorø, hvilket bevirkede at hun var på intro og informationsmøder på Sorø gymnasium.

Taber kæbe og mund
- Da hun så skulle tilmelde sig for nogle måneder siden, valgte hun så Sorø Gymnasium som 1. prioritet Slagelse som 2. prioritet og Midtsjællands gymnasium som 3. prioritet.


Brian bor her ved stjernen - nederst på kortet.

 

Sådan indleder Brian N et brev til nationen! om den behandling datteren har fået af det såkaldte fordelingsudvalg i regionen. Brian synes det er meget svært ikke at tabe både kæbe og mund, over den beslutning, der betyder, at datteren nu skal bruge mindst en time frem og tilbage på at komme i skole. Hans brev fortsætter derfor således:

Hvis hun cykler kan hun gøre det 51 minutter
- Forleden kom så afgørelsen - DU skal møde på Høng gymnasium til august og hvis du ønsker en skolehjemsplads skal du tilmelde dig nu...... øhhhh hvad blev der lige af, hvilken studieretning og uddannelsessted kunne du tænke dig ??

- Det betyder nu, at hvis hun tager pladsen i Høng skal rejse 61 min i hver retning, eller det vil sige hvis man skruer lidt på rejseplanen, således at hun cykler frem og tilbage fra hjem og busholdepladsen, kan reducere rejsetiden til 51 min. hvilket gør det helt i orden at sende hende til Høng.

- Jeg har ikke noget i mod cykler og krav til de unge, men sende dem forbi det lokale gymnasium hvor rejse ca. er 15 min. og videre til Høng med en rejsetid på 51(61) min er meget uforståeligt. 

Vi har klaget - og fået afslag
- Og det hele handler helt enkelt om at hun skulle have prioriteret det lokale gymnasium fra starten, så havde hun fået pladsen, men nu kan hun lære ikke at vælge rigtigt og tage til Høng de næste 3 år...

- Det skal tilføjes at vi har indgivet klage, og har fået afslag med begrundelsen at man har fulgt lovgivningen på området, og at vi nu har muligheden at indgive en retslig klage, skriver Brian, der gerne vil høre, om der er nogen, der har et godt råd til ham og datteren.

 

Hvad ville du gøre, hvis du var Brians datter? 

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 Fra vores bopæl til Høng gymnasium er der 22.8 km af lige vej og forbi Slagelse gymnasium. Fra vores bopæl til Slagelse gymnasium er der 8.7 km af lige vej. Fra vores bopæl til Sorø akademi er der 15.7 km af lige vej . Privatfoto
16 kommentarer
Vis kommentarer