Annonce:
Annonce:

20 Kina-pakker på vej: Dorthe i priskoma

Tænk, hvis jeg bliver opkrævet 20 x 150 kr. for noget, som plejede at være helt i orden og hørende under 'bagatelgrænsen', lyder det fra Dorthe om de nye momsregler, der gælder for f.eks. pakker fra Kina

Det er bl.a. de her, Dorthe har købt i sidste uge - og som nu gør hende nervøs.  For fra 1. juli 2021 er man  ikke længere fritaget for at betale moms, når man køber varer under 80 kr. fra et land uden for EU. Varer købt uden for EU tillægges derfor 25% moms. - plus et transportørgebyr oven i prisen, som typisk ligger mellem 150 - 250 kr, oplyser Toldstyrelsen
Det er bl.a. de her, Dorthe har købt i sidste uge - og som nu gør hende nervøs. For fra 1. juli 2021 er man ikke længere fritaget for at betale moms, når man køber varer under 80 kr. fra et land uden for EU. Varer købt uden for EU tillægges derfor 25% moms. - plus et transportørgebyr oven i prisen, som typisk ligger mellem 150 - 250 kr, oplyser Toldstyrelsen
Annonce:
Følg nationen!

- Jeg prøvede at stoppe et par ordrer, da de nye regler gik op for mig i går.

- Jeg har mange små ordrer.

- Hvis nu, man havde vidst det, kunne man jo lade være med at købe noget, men uden info er det jo umuligt, og helt sikkert havde jeg ikke lavet små køb på 20-25 kr. det er jo helt sindssygt.

De er længe undervejs
- Nogle pakker står først til at blive leveret, sidst i juli-først i august, fordi de er længe undervejs.

Sådan skriver Dorthe F til nationen! om de nye momsregler, der træder i kraft 1. juli. Reglerne betyder at der fremover skal betales moms plus tranportørgebyr af alle pakker, der kommer fra f.eks. Kina. Den nuværende bagatelgrænse på 80 kr. bliver altså sløjfet.

Pakker efter 1. juli

Den 1. juli 2021 bliver det dyrere at købe billige varer på nettet i lande uden for EU som fx Kina.

Den såkaldte bagatelgrænse på 80 kroner forsvinder, og det betyder, at varer under 80 kroner købt på nettet uden for EU fremover bliver pålagt moms på lige fod med varer over 80 kroner. De nye momsregler er en del af EU’s nye e-handelspakke, en aftale, som alle lande i EU er blevet enige om. Reglerne skal bl.a. være med til at sikre lige konkurrence mellem virksomheder i og uden for EU.

Selv om der stadig er over en uge til 1. juli, er pakker fra lande uden for EU ofte længe undervejs, og da moms bliver beregnet fra ankomsttidspunktet, kan varer købt før 1. juli alligevel ende med at blive pålagt moms.

Særligt pakker fra Asien kan tit være flere uger undervejs, fra man har bestilt, til man modtager sin pakke, og hvis pakken først ankommer efter 1. juli, skal man betale efter de nye momsregler.

Kilde: Toldstyrelsen

Sidste år anslår Postnord, at antallet af pakker fra Kina var over fire millioner i alt, og mange har som Dorthe, hygget sig med med at handle billige varer.

Annonce:

Tænk hvis jeg skal betale 3000 ekstra
- Tænk, hvis jeg bliver opkrævet 20 x 150 kr. for noget, som plejede at være helt i orden og hørende under 'bagatelgrænsen', skriver Dorthe, og det er ret sandsynligt, at det ender sådan. Derfor har Toldstyrelsen oprettet en særlig hjemmeside.

- På hjemmesiden undgåprischok.dk kan forbrugere læse mere om de nye momsregler.

- Det er ærgerligt at stå med en ekstraregning, hvis man tror, man har gjort en god handel. Hold øje med varens pris, inden du trykker på køb i netbutikker uden for EU, lyder det fra Annette Høve Nielsen, der er funktionsleder i Toldstyrelsen og leder for de toldere, der kontrollerer de pakker, som hver dag lander med fragtfly i Københavns Lufthavn.

De burde have skrevet i e-Boks
Dorthe synes dog ikke hun har modtaget nok information:

- Alt købt før deres information burde efter min mening helt sikkert fritages for afgifter.

- Der er mange mennesker, som nu risikerer at få ekstra regninger, så de har  simpelthen ikke gjort deres arbejde mht. at informere borgerne godt nok.

- Hvor svært havde det været, at sende en mail i e-Boks, som informerer om emnet, skriver Dorthe.

Annonce:

Toldstyrelsens kampagnen blev lanceret 17. maj. 2021 og har kørt på bl.a. tv og sociale medier og omtalt i alle større aviser, tv og radioen, men hvad tænker du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: