20 milliarder: Synes ikke hjemmeboende curlingbørn skal have SU

Kan man skære lidt på de 20 milliarder. vi bruger på SU i år? Ja, drop den til hjemmeboende, mener Laban, mens Kenneth synes at SU er det, der sikrer at vi har det godt i Danmark

Følg nationen!

- Drop SU til hjemmeboende som det første.

- De forkælede curlingbørn har ikke brug for pengene, og hvis det alligevel er tilfældet må de ned i det lokale supermarked og arbejde et par timer om ugen.

Hjemmeboende har oceaner af tid
- Man har oceaner af tid, når man er hjemmeboende!

Sådan skriver nationens! Laban i en af de 100 kommentarer artiklen om at regeringens støtte partier åbner op for at skære i SU'en, har fået.

Blå partier er klar til at pille ved SU'en i efteråret

Nogle af ideerne handler om at sløjfe SU'en på det sjette studieår eller gøre den lånebaseret på kandidatuddannelser, så man skal betale tilbage til staten - og så der Labans forslag om at droppe støtten til hjemmeboende, ligesom nationen! tidligere har stemt om at, de studerende, der bor i forældrekøb, skal have støtte som hjemmeboende.

Fattige Jacob: Børn i forældrekøb skal da kun have SU som hjemmeboende

Absolut det dårligste sted
Men står det til Kenneth R - som lige nu har 9 likes - er de 20 milliarder, der i dag ifølge Danmarks Statistik bruges på SU pr år, ikke en krone for meget:

- SU er et af de steder hvor jeg absolut ikke mener man bør spare!

- Det er jo en af grundene til at det går så godt i Danmark, at alle uanset herkomst, har mulighed for at få en uddannelse uden at stifte gæld.

Mor er død, far er slidt op: Please lad mig beholde min SU

Gæld er virkelig ikke fedt
- At have gæld når man bliver færdig med sin uddannelse er virkelig ikke fedt. Nogle får jo ikke job med det samme, og skal så til at betale af på en gæld uden nogen indkomst.

- Hvorfor vil man dog prøve at nærmere sig amerikanske tilstande, skriver Kenneth, og Jeanette T peger på, at det koster mange penge, at det danske velfærdssystem står åbent:

Vi sparer og sparer men skatten er stadig lige høj
- De seneste år har vi set den ene reform efter den anden af kontanthjælp, dagpenge, efterløn, sygedagpenge, førtidspension, der får velfærden til at skrumpe, men skatten er fortsat akkurat så høj, som den altid har været.

- Jeg forstår ikke, hvordan det kan hænge sammen.

- Og hvis ikke danske politikere tør tage kontrontationen med de organer, der mener, at dansk velfærd skal stå åben for mennesker udefra (både EU-borgere og migranter), må politikerne have modet til at ændre ordningen til en forsikring, frem for at afskaffe velfærden ad bagdøren og så fortsat opkræve verdens højeste skat, skriver Jeanette T, men hvad mener du?

Er der nogen, der får for meget i SU?

Lars Løkkes Facebook-side raser debatten om SU også. Den mest populære kommentar til Løkkes 2025-plan, er således skrevet af Ulla S, der håber på valg:

- Læser hertil morgen at nu er det de studerende det skal gå ud over, hvad tænker du egentlig på??

- Det blir' sikkert sådan som det var før i tiden, at det kun er unge med forældre der har penge på bogen, der kan få en uddannelse - især en kandidatuddannelse. 
- Nu har du jo ødelagt det i den anden ende - for de ældre osv - så må du jo finde nye områder...fatter ik', du ikke kan finde besparelser i egne rækker også..

- Hvad med topskattelettelsen?? Den skal de 'små' åbentbart betale. Føj siger jeg bare., skriver Ulla, der har høstet 54 likes for den svada.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+