27 elever i klassen - fire med adhd: Der skal min søn ikke gå

Der er nu 20.000 elever i folkeskolen, der går en klasse med mere end 28 elever. Hvor mange klassekammerater synes du, man kan byde børn?

Følg nationen!

- Det er helt vildt.

- Min søn kom i en klasse med 27 elever, 1 lærer. Og 4 af eleverne havde en ADHD diagnose - ubehandlet.

- Vi meldte ham ud efter de første 2 år og valgte en friskole i stedet.

- Har aldrig fortrudt det.

15-årig truede lærer én gang for meget: 7 dages fængsel

Flere elever og færre lærere
Sådan skriver Linda B. i en kommentar på Politikens Facebook-profil om klassekvotienter i folkeskolen og SF's ønske om at sætte et loft på antallet af elever i en folkeskoleklasse på 24 elever.
Tal fra Børne- og Undervisningsministeriet viser nemlig, at næsten 20.000 elever går i en klasse med mindst 28 elever mod godt det halve for ti år siden. Statistikken viser også, at antallet af børn, der går i klasser med 25 elever eller flere, er steget med 54 procent siden 2009.
 


Og Linda er ikke den eneste, der synes, at antallet af klassekammerater betyder noget:

Ikke underligt at folkeskolen bliver fravalgt
- Folkeskolen 2009 - 2019: Flere elever i klasserne, flere timer, færre ressourcer, knap 10000 færre lærere, en langt større inklusionsopgave ...

- Og så undrer man sig over, at det går værre med testresultater og at flere vælger folkeskolen fra til fordel for en fri skole? 
- Ej, hvor ville jeg bare ønske, at vi havde den allerbedste folkeskole. Det kunne vi få, hvis vi virkelig ville!, skriver Anders T., således og Michael N. har vist allerede fundet ud af, hvor pengene til at sænke klassekvotienterne skal komme fra:

Ring efter mor når møgungen siger luder

Kernevelfærd er røvkedeligt
- De kommunale kroner er desværre blevet brugt på socialpædagoger og integrationsprojekter, og informationsmedarbejdere etc.
- Og utallige kommunale prestigeprojekter, fordi det bare er mega-meget sjovere at forsøge at redde verden og det halve kongerige end velfærdsstatens kernevelfærdsområder.
- Det er nemlig røvkedeligt, for det har vi jo gjort i 60 år.
- Så det er jo IKKE sjovt længere, når man nu meget hellere bare vil udvikle og implementere nye kreative idéer i velfærdsstaten, skriver MIchael N., men hvad tænker du?

Prisen for et loft på 24 elever vil ifølge SF være godt 200 millioner kroner om året pr. klassetrin, og planen er, at pengene skal findes ved at gøre skoledagen en halv time kortere, men hvad tænker du?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+