273 P-bøder: Derfor er der hængelås på dette P-skilt

Det seneste år har Københavns Kommunes P-vagter skrevet 273 bøder på Øster Allé ved Parken. Det mener kommunen ikke er alarmerende, men en tidligere P-vagt mener, der er tale om systematisk

Følg nationen!

- Ved Øster Alle ved Parken er der et skilt med tidsbestemt parkering, som på få minutter kan ændres, så det bliver til et skilt, hvor der står; parkering kun for busser.

- Dette skilt bliver især brugt under fodboldkampe og koncerter.

Der er 1 times parkering når man parkerer
Sådan skriver AZ i en mail til nationen! om de dobbelte-P-skilte, der er forsynet med hængelås ved Parken i København. AZ - der selv har arbejdet som P-vagt - mener, at kommunen spekulerer i vende skiltene, mens der står biler parkeret, men det afviser kommunen på det kraftigste i svaret, som du kan se nedenfor. AZs brev fortsætter således:

- Når du som bilist kommer og parkerer din bil ved denne skilt, forlader du i den i den tro, at du godt må parkere der i et stykke tid.

- Dette er også korrekt!

Men når du kommer tilbage er pladsen reserveret til busser
- Men når du så vender tilbage til din bil, har du højt sandsynligt fået en afgift, fordi du holder på en reserveret plads for busser, skriver AZ, og Center for Parkering oplyser, at der er pålagt 273 afgifter på de for-reserverede parkeringspladser (bus, ambassade mv.) på Øster Allé fra den 13. juni 2017 til den 13. juni 2018.

Og det mener kommunen - set i lyset af at tavlerne alene bliver ændret ved større arrangementer i Parken, hvor der kommer rigtig mange mennesker - ikke er alarmerende eller uforholdsmæssigt i forhold til hvordan parkeringspresset er i de situationer. Og Centerchef Jes Øksnebjerg, Teknik- og Miljøforvaltningen afviser på det kraftigste, at kommunen spekulerer i at ændre skiltene for at skrive mange afgifter ud.

Parkeringschef: Grov og forkert påstand
- Dette er en temmelig grov påstand og også en forkert påstand om, hvordan vi arbejder i Center for Parkering.

- De omtalte skilte, hvor der er mulighed for at skifte undertavlerne, bliver kun benyttet få gange om året, når der er meget store arrangementer i Parken.

- Formålet er at skabe plads til de store busser, som ankommer i forbindelse med arrangementerne.

Nu vi omstiller sikrer vi os at bilerne IKKE får en afgift
- Når vi omstiller skiltene, så p-pladserne bliver forbeholdt busser frem for biler, så sikrer vi os, at de biler der holdt på strækningen i forvejen, ikke kan få en afgift, og vi noterer, hvilke biler der holder parkeret før tavlerne bliver skiftet, så man altid kan dokumenterer, at man har holdt parkeret, mens pladserne stadig var forbeholdt biler.

- Eftersom der er tidsbegrænsning på pladserne, så det er meget nemt at vide, hvornår bilerne skal være væk.

Vi udsteder ikke uretmæssige afgifter
- Fremgangsmåden er i øvrigt ikke anderledes, end når man opstiller midlertidige forbudstavler på parkeringspladser, fordi der fx skal gøres plads til, at der skal laves vejarbejde, renses brønde eller lignende.

- Også i disse tilfælde noterer vi de biler, der holder på strækningen i forvejen, så de ikke får uretmæssige p-afgifter, skriver centerchefen, men hvad siger du?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.