3000 asylansøgere gider ikke søge asyl alligevel: Vil hjem nu

Lange sagsbehandlingstider og bristede forventninger betyder at asylansøgere i tusindvis dropper asylansøgningen i Sverige og rejser hjem

Nogle af de flygtninge, der har søgt asyl i Sverige synes ikke landet lever op til forventninger. Arkivfoto: Ernst van der Norde.
Nogle af de flygtninge, der har søgt asyl i Sverige synes ikke landet lever op til forventninger. Arkivfoto: Ernst van der Norde.

- HOLD DA OP...!!

- Var de så ikke flygtninge alligevel - men blot velfærdsturister der troede at nu skulle de nord på og leve for andres penge.

Farveller
- Husk at fortælle om jeres 'eventyr', når I kommer hjem. Farveller....!!

nationen Flygtning i telt klager: Ingen wifi og langt til toilettet

Sådan skriver Anne B på JPs Facebook i en kommentar til tal fra den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, der viser at foreløbig 3000 - fortrinsvis irakere, afghanere, iranere og syrere - har fortrudt deres asylansøgning i årets fire første måneder. Det er mere end tre gange så mange som i samme periode som sidste år, og til Sydsvenskan forklarer Kristina Rännar fra Migrationsverket udvikling således:

Væmligboernes mareridt
- Vi får signaler om, at asylansøgere bliver trætte af lange sagsbehandlingstider, om at det ikke blev, som de havde forventet i Sverige, og om at mange ikke ser den store chance for at få opholdstilladelse, siger Kristina Rännar, og fortæller at der pr er flere irakere, der rejser ud af Sverige end der irakere, der søger asyl.

- Væmligboernes største mareridt!

- Hvem skal de så se deres selvfede_bedreborger_gode_Menneskesyns_spejlbillede i?

- Der er vel ingen fare for at det er de hjemløse danskere eller økonomisk trængte danske familier med og uden arbejde der nu kan give point ude i verden - hvad nu, skriver Lars t i sin kommentar på Facebook, men hvad mener du?

Signe fortryder, at hun lagde billeder af aktionen på facebook. (Foto: Privat) nationen Signe pillede ulovlige skilte ned: Nu får hun dødstrusler

Forstår du godt, at nogen asylansøgere vælger at rejse tilbage?

Støt flygtninge der vil kæmpe for fred
I september foreslog nationens! Sven-Ove K i et læserbrev til Ekstra Bladet, at Danmark skulle støtte de unge syriske flygtninge, der gerne ville hjem og kæmpe for et fredeligt Syrien. Ideen blev støttet af Børge Albøg Olsen - der har lidt erfaring med brigader, fordi han selv deltog i den Danske Brigade i Sverige fra 1944 - med ordene:

- Ja, jeg synes også, at de burde tage hjem og kæmpe for deres land 

Skal Danmark støtte flygtninge, der gerne vil rejse hjem? Fe.x. med militæruddannelse? 

338 kommentarer
Vis kommentarer