3564 TV-seere raser over interview med sygemeldt partichef

3100 norske og 464 svenske seere har klaget over TV-værten Skavlans interview med partileder Jimmie Åkeson fra Sverigedemokraterne

Jimmie Åkesons Sverigedemokrater stpr til cirka 15 procent af stemmerne i de seneste meningmålinger.
Jimmie Åkesons Sverigedemokrater stpr til cirka 15 procent af stemmerne i de seneste meningmålinger.

- Heldigt at man ikke gik i klasse med Skavlan - så var man nok blevet mobbet.

Sådan skriver Gunnar B på Sveriges Radios Facebook-side om det interview Tv-værten Skavlan lavede med Sverigesdemokraternes sygemeldte partileder Jimmie Åkeson i fredags.

Disse letkrænkede racistsvin
- Skavlan opførte sig som sig om han havde en barnemorder i forhør. TV-værten udstrålede ondskab, og levede ikke op til kravet om upartiskhed, skriver Magnus C, men Christer Gs synes hele postyret er langt ude:

- Disse letkrænkede racistsvin!!!

3500 klager - vært stillede for mange spørgsmål
Mere end 3100 nordmænd og op mod 500 svenske TV-seere har foreløbig klaget til henholdsvis det norske og svenske TV-klage-nævn over den måde TV-værten afbrød Jimmie Åkeson på - og de spørgsmål om fremmedfjendskhed, han stillede og den måde han stillede dem på. Selv siger Skavlan at han godt kan forstå, at mange reagerer:

- Jimmie Åkesson er en vældig kontroversiel politiker, og repræsenterer et kontroversielt parti som ifølge mange har ekstreme holdninger.

Vært: Jeg skal være kritisk
- Det havde været helt forkert at tage ham i studiet uden at stille kritiske, politiske spørgsmål.

- Hvis jeg ikke havde stillet de spørgsmål, havde jeg nok fået flere tæsk, siger Skavlan til nrk, og understreger at det var Jimmie selv. der kontaktede redaktionen og bad om at komme i fjernsynet, fordi han er ved at raskmelde sig.

Du kan se interviewet her (klik frem til 34.30) - og så kan du skrive, om du mener om værten er for grov under artiklen.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Jimmie Åkesons Sverigedemokrater stpr til cirka 15 procent af stemmerne i de seneste meningmålinger.
103 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere