Annonce:
Annonce:

3737 lejere smidt på gaden

Det er et skidt år for lejerne i almene boliger. Flere og flere har nemlig ikke råd til at betale husleje. Og op mod 25 flere end sidste år skal smides fysisk ud af deres lejlighed, oplyser Danske Domstole

Nu har vi energiregnings-flygtninge i Danmark. Folk, der ikke har råd til at bo i deres bolig pga af de stigende energipriser. Arkivfoto: Anders Rye Skjoldjensen/Polfoto
Nu har vi energiregnings-flygtninge i Danmark. Folk, der ikke har råd til at bo i deres bolig pga af de stigende energipriser. Arkivfoto: Anders Rye Skjoldjensen/Polfoto
Annonce:
Følg nationen!

- Det er unge og enlige familier, der i særlig grad bliver ramt.

- Når man bor alene, har man kun én indkomst, men udgifterne stiger ligeså meget, som det gør for familier med to indkomster.

- Så der er nogle familier, der har begrænset økonomi til at dække den ekstra energiregning, de ekstra udgifter til at handle ind og at få dagligdagen til at hænge sammen.

Barsk besked: Skrid

1133 nægtede at flytte
Sådan siger Solveig Råberg Tingey, viceadministrerende direktør i de almene boligselskabers organisation BL, til DR Nyheder om de 3.737 lejere, der i årets seks første måneder har fået opsagt deres lejemål, fordi lejekontrakten er misligholdt. Og de 1133 lejere, der i følge Danske Domstole er blevet smidt fysisk ud med hjælp fra fogeden og en låsesmed.

Annonce:

DR også har talt med det almene boligselskab Domea, der oplyser, at de kan hjælpe 95 procent af deres klemte beboere i rådgivningen, men at nogen altså har så presset en økonomi, at de 'simpelthen ikke kan hjælpe dem'.

1200 mere end normalt: Ikke råd til husleje
I går ringede en ældre kvinde fra Østerbro i Købenahavn til nationen!-telefonen og græd:

- Mit elselskab har bare hævet 1800 kr fra min konto.

- Det plejer at være 600 kr, så nu har jeg ikke penge til huslejen, fortalte hun, og ud af de 27.040 læsere, der har svaret på spørgsmål her på siden om deres boligøkonomi, svarer hele 900, at de faktisk allerede er flyttet eller er ved at flytte. Og 3191 svarer, at de kan klare de høje regninger i et eller to kvartaler til.

Kimet ned: 2500 i husleje

Der er 40.000 almene boliger, der bliver opvarmet med naturgas, men hvad er din situation?

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: