3.g piger vil ændre tabu: Skolefoto med bind og trusseblod

Da pigerne i 3.g på Stockholms Estetiska Gymnasium i mandags havde planlagt et menstruationstema, sagde fotograf og lærer vent lige. Rektor sagde nej

– Det er så tabu at tale om menstruation, og det vil vi gerne ændre på.

- Og ingen har nogensinde vist menstruation på et skolefoto, og så tænkte vi - det vil vi.

Nyeste menstruations-dille: 'Free Bleeding'

Sådan siger Fanny fra 3.g på Stockholms Estetiska Gymnasium, der sidste mandag skulle have besøg af fotografen, der skulle tage de traditionelle skolefoto til expressen.se. Og pigerne var da også klar med blodige bind og og trusser, men fotografen og deres lærer tilkaldte rektor som sagde nej. Og her til morgen har rektor så uddybet sin beslutning i et længere opslag på skolens Facebookside:

Alle - også ældre - skal kunne se det
- I skolerådet har vi vedtaget regler om, at eleverne selv må bestemme tema, tøj osv., og at ingen er tvunget til at klæde sig ud.

- Men billederne skal være lettilgængelige for alle, der måtte se dem - også ældre menneske, skriver rektor Matts Kjelmer, der understreger at det er hans beslutning - og at fotografen, ikke mener at menstruation er ækelt, og at skolen er helt med på pigernes ide, men altså ikke på skolefotoet.

Svensk skole forbyder krænkende farver til karneval

For et par uger siden fik nogle svenske drenge forbud mod at have kjoler på skolefotoet - og tidligere har elever, der havde taget t-shirts med det svenske flag, fået at vide, at det ikke var velset.

 

Hvad mener du? Er menstruationsblod på skolefotoet OK? Og hvor vildt var dit eget skolefoto?

Du kan klikke her og se Fanny og nogle af pigerne fra klassen i deres menstruationstema-tøj.