4500 nye job: Kommune efterlyser polakker og rumænere

De lokale virksomheder kommer til at mangle 1000 mand, nye virksomheder kommer til at mangle andre 1000. Og så bliver der 2500 færre erhvervsaktive danskere i Frederikshavn kommune

 

Foreningen Skagen Byting mener, at østarbejdskraft kan redde byen - ikke mindst de store elektro-virksomheder. (Arkivfoto: JP)
Foreningen Skagen Byting mener, at østarbejdskraft kan redde byen - ikke mindst de store elektro-virksomheder. (Arkivfoto: JP)

 - Med 2.000 nye job har vi behov for at øge antallet af erhvervsaktive personer med de rigtige kompetencer.

- Dertil kommer et demografisk fald på 2.500 personer i den erhvervsdygtige alder frem til 2020.

- Det betyder, at vores virksomheder inden for få år vil komme til at mangle 4.500 kompetente personer, hvis ikke vi gør noget nu.

Overlever på grund af polakker og rumænere
Sådan siger Kåre Holdt Madsen, virksomhedskonsulent i Frederikshavn Kommune til DIBusiness, der i artiklen 'Kommune til østeuropæere: kom og flyt familien med' kan fortælle, at Skagen har vendt den triste udvikling med fraflytning, og at de lokale virksomheder og foreninger nu i stigende overlever grad på grund af især rumænske og polske tilflyttere.

Har 15 fastansatte udlændinge
En af de store virksomhederne, Elcor, laver styringstavler til boreplatforme, og de kunne ikek klare sig uden hjælp udefra:

- Manglen på elektrikere i vores område er så stor, at vi bliver nødt til at have kvalificerede folk udefra, siger direktøren Jan Pedersen til DIBusiness, men hvad siger du?

Kunne du tænke dig at flytte til Skagen og få et af de 4500 nye jobs?

Mogens Eeg fra foreningen Skagen Byting mener, at udlændingene skal redde byen, og håber derfor at østeuropæerne køber huse og bliver boende:

- Heldigvis er bankerne gode til at låne dem penge til huskøb, siger Mogens Eeg.

 

165 kommentarer
Vis kommentarer