Annonce:
Annonce:

48-årig karriereadvokat trækker stikket: Nu går jeg på ferie - for evigt

Kontorlivet fik mine bedste år, skriver Malene Lei Raben i en klumme der vækker debat

Malene Lei Raben er gået på evig ferie. Foto: Ritzau/Jonathan Bjerg Møller.
Malene Lei Raben er gået på evig ferie. Foto: Ritzau/Jonathan Bjerg Møller.
Annonce:
Følg nationen!

'Jeg har aftjent min værnepligt, kontorlivet fik mine bedste år, og jeg har kunnet købe sofaer og rejser for pengene og har brødfødt mine børn, thank you very much. Men nu mangler jeg ikke noget og vil ikke arbejde for nogen. Jeg er closed for business, finito, kaput, færdig og taget på en forlænget ferie, der forhåbentligt varer altid'.

Sådan skriver juristen Malene Lei Raben i en klumme på Politiken.dk.

I klummen forklarer den tidligere chef for Ekstern Produktion & Rettigheder i TV 2, hvordan hun har knoklet og prioriteret karriere og job gennem næsten hele sit liv og nu har besluttet sig for at trække stikket fuldstændig og trække sig tilbage fra arbejdslivet i en ung alder.

Her er Danmarks rocker- og bandeadvokater: Tjener 15.000 kroner om dagen

Annonce:

'Jeg har svaret på e-mails dag og nat og arbejdet aftener og søndage for at kunne nå det hele. Jeg har procederet for højesteretsdommere og lagt arm med mediebosser og producenter og ligget søvnløs over mus-samtaler og medarbejderes personlige problemer. Jeg har aflagt årsregnskab, lagt budgetter, forhandlet med sponsorer og haft det tunge ansvar at afskedige ikke så få (undskyld).

I en periode gik jeg direkte fra middagsbordet ind til computeren for at arbejde videre, inden børnene fra mit andet ægteskab skulle lægges i seng', skriver Malene Lei Raben i klummen, som betalingskunder hos Politiken.dk kan læse i hele sin fulde udstrækning her

I klummen fortæller 48-årige Malene Lei Raben, hvorledes hun sagde sit job op før jul og ikke har arbejdet siden 1. februar. Hendes mand har egen virksomhed og sammen med hans indtjening - kombineret med en tilsyneladende solid opsparing - kan den tidligere TV2-chef klare sig uden indkomsten fra et arbejde.

På Politikens Facebook-side har klummens skabt heftig debat. Her er et par kommentarer fra debatten.

Annonce:

'Forfatteren lyder mest af alt som en klassisk forkælet dansker, der synes, hun har haft det hårdt og arbejdet meget. Forskellen på hende og store dele af resten af verden er blot, at hun selv har truffet de fleste af de valg, der har givet hende meget arbejde. Andre stedet i verden arbejder folk længere (og hele livet) under helt andre forhold for at overleve til næste dag. Nu kan forfatteren trække stikket pga rigdom, som kun ganske få selv i Danmark har muligheden for, skriver Tomas Hemmer Hansen, mens Anne Marie Krogh supplerer:

'Cand. jur. Dejlig lang uddannelse! Pensionist som 48 årig. Fantastisk samfund, der tager sig så godt af dem, der ellers kan tage vare på sig selv. Bare det samme var tilfældet for dem med de nedslidende jobs - de har virkelig behov for pension omkring 50-års alderen. Men deres hyre er bare ikke fed nok til den slags opsparing'.

Andre har dog forståelse for beslutningen:

De kriminelles bedste venner: Sådan er det at være forsvarsadvokat

Annonce:

'Hvis hun økonomisk har muligheden for at stoppe på arbejdsmarkedet før tid så er det da hendes eget valg. Hun har jo sparet op til det, der er mange der bruger hver en krone de tjener. Hvad der kommer let går let.....hun finder sikkert også hen af vejen ud af at hun vil beskæftige sig med et eller andet. Hun har bare mere "frihed" til at gøre det i hendes tempo. Men janteloven i dette land lever i bedste velgående - den er åbenbart ikke gået på pension.....', skriver Anne Bay Nielsen.

Ekstra Bladet har forsøgt at indhente en kommentar fra Malene Lei Raben, der dog har meddelt, at hun er på ferie med familien og derfor ikke har mulighed for at svare på spørgsmål.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: