6000 er imod skolelukning: De vil lukke vores bedste skole

Hvorfor vil man lukke byens bedste skole, spørger flere forældre, der føler sig overhørt af Greve Kommune

I alt har 5853 skrevet under på at bevare skolen. Billedet er sløret, da der fremgår privatadresser af listen (Foto: Privat)
I alt har 5853 skrevet under på at bevare skolen. Billedet er sløret, da der fremgår privatadresser af listen (Foto: Privat)

’Skolen skal lukkes, fordi Tjørnelyskolen er meget slidt. Murerne er revnede og i stykker, og vi vil hellere give dig en anden skole, som er helt i orden’.

Sådan står der blandt andet i et brev fra Greves borgmester til skoleelever på Tjørnelyskolen. Det vil ifølge Rambøll nemlig koste over 365 millioner kroner at renovere alle kommunens skoler, og derfor overvejer man nu at lukke Tjørnelyskolen og sælge bygningerne.

Det har fået flere forældre op af stolen, og hele 5853 borgere har nu skrevet under på, at de er imod lukningen. Den 17. oktober var der samlet 5007 fysiske underskrifter ind, mens de elektroniske i øjeblikket tæller 846 underskrifter.

Forældre mangler forklaring
Begrundelsen for lukningen er blandt andet, at 'Tjørnelyskolen er den absolut dyreste skole at renovere' ifølge kommunens hjemmeside, men det er der flere forældre, der hverken kan finde tal eller forklaring på i rapporten fra Rambøll. En af dem er en forælder til to børn på skolen, Lisbeth Svendsen, som har skrevet ind til Ekstra Bladet.

- Problemet er, at de vil lukke den skole i Greve, der klarer sig allerbedst. Ja, den trænger til renovering, men det gør alle skolerne jo. Desuden står der ingen steder, at Tjørnelyskolen er den dyreste. Så hvorfor lukke den bedste skole, spørger hun.

Kommunens bedste skole
Tjørnelyskolen er ifølge Cepos Greve Kommunes bedste folkeskole målt på, at det er den skole, der har den bedste undervisningseffekt. Det betyder, at den er bedst til at skabe resultater med eleverne og løfte deres niveau, når der også tages højde for elevernes sociale og økonomiske baggrund.

- Hvorfor de ikke vil renovere denne skole som er så dygtig til at løfte alle børnene og til at rumme alle typer elever, kan jeg slet ikke fatte, lyder det i en kommentar fra forælder Marita Olesen.

Overvejer at flytte
En anden forælder, Rikke Mytting, overvejer endda at flytte, hvis skolelukningen bliver en realitet. Hun frygter, at hendes børn skal gå på Arenaskolen, der også ligger i Greve. Det er ifølge Cepos kommunens dårligste folkeskole.

- Vi er flere, der står i denne situation, og vi flytter hvis vi bliver tvunget til at vores børn skal gå på Arenaskolen. Vi flytter enten til et andet distrikt eller til en helt anden by, lyder det fra Rikke Mytting.

Trafik og PCB
Flere forældre påpeger overfor Ekstra Bladet, at der er mange andre problemer ved lukningen. Blandt andet mener forældrene, at biltrafikken bliver et stort problem fordi mange børn vil få langt i skole.

Derudover er det skadelige stof PCB målt til at være for højt på Hedelyskolen, som er et af alternativerne for børn, der flyttes fra Tjørnelyskolen. Desuden klarer skolerne sig heller ikke lige så godt ifølge Cepos – og forældrene, der er meget glade for Tjørnelyskolen.

- Ud over de direkte påvirkninger en skolelukning vil have på vores lille familie, er vi også bekymrede for de konsekvenser, det har på Hundige generelt. Skolen er et omdrejningspunkt for vores bydel – fritidsaktiviteter for børn i alle aldre samt aktiviteter for de ældre, lyder det fra forælder Lise Ørsted.

Forlod møde i protest
Til det seneste møde med byrådet følte forældrene sig overhørt af kommunen, og mange synes ikke, at de fik svar på deres spørgsmål.

- Det er simpelthen så frustrerende, for de kan ikke svare på noget. Det endte med, at mange forlod det møde, fordi det bare var for pinligt. Vi er midt i en høring, men de hører os slet ikke, og vi får ingen svar på noget. Jeg vil bare vide en ting - hvor skal mine børn flyttes hen, spørger Lisbeth Svendsen.

Den 26. oktober vil underskrifterne blive afleveret til kommunens borgmester, Pernille Beckmann (V).

34 kommentarer
Vis kommentarer