65-årig hånet fordi hun vil have ny paryk: Nu svarer hun igen

Anettes ønske om at få en ny paryk uden at skulle skrive en kommunal-ansøgning og vente 8 uger, har fået nationen! til tasterne. Foreløbig er der skrevet mere end 400 - nogle af dem mindre venlige - kommentarer

Flertallet af de mere end 8000 læsere, der har deltaget i debatten om det bureaukrati Anette skal igennem for at få en paryk, forstår udemærket, at hun gerne vil ha' en ny paryk.
Flertallet af de mere end 8000 læsere, der har deltaget i debatten om det bureaukrati Anette skal igennem for at få en paryk, forstår udemærket, at hun gerne vil ha' en ny paryk.
Følg nationen!

- Helt ærligt - det er da ærgerligt for dig, at du skal vente, men er du klar over hvor længe jeg ventede på min kørestol?

- Du ved sådan en man får, når man ikke kan gå?

Vask dog de gamle parykker
- Jeg skal i øvrigt selv betale for at få skiftet dæk, fordi jeg som kørestolsbruger ikke bruger sko ... det gør jeg så fordi ellers kigger folk på mig nede i Netto ...

- Vask dog de gamle parykker - det går nok de par uger mere! Eller tag en hue på ... og snup så en tudekiks for helt ærligt så er du godt nok en forkælet mokke!

Nogle skal også i arbejdsprøvning i flere år
Sådan lyder en af de nu 423 kommentarer, 65-årige Anettes læserbrev om det bureaukrati hendes kommune har sat i værk for at hun kan få en ny paryk. Anette har gennem 50 år - siden hun mistede håret som 15-årig - fået parykker i henhold til lov om 'personbårne hjælpemidler'. Men da hun kontaktede sin kommune forleden, var det pludselig nødvendigt med en ansøgning - og 8 ugers sagsbehandlings tid. Det fik Anette til at skrive til nationen!, men mange af kommentarerne er ligesom Arne Ands skrevet på melodien 'hold din forkælede mund':

Anette tabte håret som 15-årig: Kommunen skal give mig en paryk NU

- Hold nu kæft en hystade.

- Der findes syge på kontanthjælp, der skal flere år igennem arbejdsprøvning og rend mig et hvis sted, truet med fratagelsehvis de ikke gør dit og dat..

Og så klager du over 8 ugers behandlingstid
- Og så kommer du med din 8 ugers behandling.. hold nu op kvinde og stop dig selv, lyder en anden kommentar (fra nationens! Lotinis), og Anette, der har siddet og fulgt med i debatten - som godt nok også viser, at et solidt flertal af de 7902 læsere, der har deltaget, udemærket forstår hendes paryk-ønske - har sendt dette genmæle:

- Jeg læser jeres mange svar - nogen af dem er bestemt under bæltestedet - men lad det være.

- Jeg lægger ikke skjul på, at jeg ikke er en ørn til at tage billeder.

- Mange af jer forstår ikke, at det faktisk er et problem ikke at have hår. Især i den alder, jeg mistede mit! Det var lige, da man skulle date etc.

- Naturligvis har jeg lært at leve med mit handicap.

Jeg har ikke opfundet loven - men jeg søger selvfølgelig
- Men til kommentarer om, at jeg selv skal betale, kan jeg da oplyse, at det gør jeg. En paryk har en levetid på ca. 3 måneder.

- Det er ikke mig, der har 'opfundet' loven om, at man kan få kropsbårne hjælpemidler - når man nu kan det, så søger jeg selvfølgelig.

- At jeg skulle søge flere måneder før - der må jeg svare, at det er lidt svært, når man ikke ved, at der vil gå 8 uger, før behandlingen af ansøgningen bliver behandlet. Men det ved jeg til næste gang.

Og det kan godt I kun synes problemet er kosmetisk
- Det kan godt være, at I synes, at problemet er kosmetisk - men det er så ikke kun det. Det er faktisk en psykisk belastning at se sig selv i spejlet hver morgen, selv om jeg smiler til det.

- Jeg har betalt mange penge selv for at få mikcropigmenteret mine øjenbryn og få lavet eyelinere, så jeg ikke ligner 'udskidt æblegrød' om morgenen, når jeg ser mig i spejlet.

- Mit indlæg i Ekstra Bladet er ment sådan, at andre mennesker med handicap også kan komme ud for lignende sager.

Mange andre har ikke kræfter til at klage - det har jeg
- Det er bestemt ikke rimeligt. De har krav på det, de kan få.

- Mange har måske ikke kræfterne til at klage - men det har jeg så. I kan så lide det eller ej.

Og jeg har betalt skat hele mit liv
- I øvrigt har jeg arbejdet hele mit liv og har betalt min skat med glæde. Så jeg har også puttet i 'posen'.

- God weekend til jer alle!, skriver Annette LO.

Har du lyst til at deltage i debatten om 8 ugers sagsbehandlingstid på en paryk, så klik her.

 

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.