77-årig på skovtur flået af politihund i sindssyg blodrus

For et lille år siden blev Kurt angrebet af en politihund i Gribskov. 23 hospitalsbesøg senere fortæller han nu om den blodige oplevelse - og om den erstatning, han nok ikke får

- Den hund skal aflives med det samme.

- Der kan da ikke gælde andre og særlige regler for politi hunde, end for vores hunde.

- Det er simpelthen for dårligt af politiet, at gemme denne sag, og det havde giver et godt og tillidsvækkende signal, hvis de havde fortalt om episoden og fået hunden aflivet.

- Nu kan man jo ikke stole på lige ret for alle..

Den var helt sindsyg i sin blodrus
Sådan skriver Janne H i en kommentar på gribskovlokalavis.dk til historien om Kurts morgentur, der endte i et sandt blodbad. Kurt vandrer hver morgen i den nordlige del af Gribskov, og det gjorde han også den morgen i november sidste år, da han pludselig bliver angrebet af en af politiets schæferhunde, der er til træning i området.

Hunden bider sig fast i hans arm, og river Kurt rundt, så han falder, og da ejeren efter nogle rædselsfuldt lange minutter komme løbende, skal hundens kæber tvinges fra hinanden med magt. Kurt husker, at den var klar til angribe ham igen:

- Den var helt sindssyg i sin blodrus, fortæller Kurt N. til avisen.

Læs artiklen hos Gribskovlokalavis: Mand blev skambidt af politihund: Hvor er min erstatning?

12 timer på skadestue og 23 hospitalsbesøg
Kurt kan også fortælle, at skadestuen var 12 timer om at behandle ham, og at han har været 11 gange på Herlev Sygehus og 12 gange på Hillerød Hospital for at modtage behandling. Kurt kan også fortælle, at der ikke er kommet nogen som helst godtgørelse for tort, svie og krænkelse. Derfor har han hyret en advokat, der er parat til at tage sagen til domstolene:

– Hvis ikke Politiets Forsikringsselskab vil yde en godtgørelse, må vi lade domstolene afgøre spørgsmålet, siger advokat Bettina Kaysø til avisen.

- Desværre gælder ret og lov ikke for ordensmagten.

Politiet dækker over hændelsen
- Når sådanne hændelser forekommer, bliver der uden tøven dækket over hinanden og hændelserne, skriver Peter J i sin kommentar, og Pondus J undrer sig i sin kommentar over, at hunden ikke er blevet aflivet:

- Hunden er IKKE blevet aflivet, den er kun taget ud af tjenesten.

- Desværre gælder hundeloven hverken for politiets eller kongehusets hunde, de er tilsyneladende hævet over alle andres hunde, hvilket er fuldstændigt sindsygt, da en lov er en lov og den er vedtaget i regeringen.

Hvad synes du - og tror du at Kurt får godtgørelse for svie og smerte?
Og kender du andre, der er blevet bidt af en politihund?

 

 

149 kommentarer
Vis kommentarer