8-årig må til lommerne: Ringede 6 gange retur til dyrt fup-nummer

nationen! har modtaget et brev fra en far, der synes at hans søns mobil burde udlands-opkalds-spærres. Men den funktion findes åbenbart ikke

- Min søn på 8 år har fået en mobil med sig, når han er i skole og den skal primært bruges til nødopkald eller andre helt basale opkald til enten hans mor eller far.

- Han bliver så over flere dage ringet op af +88 182151161 og forleden dag var nysgerigheden for stor, så han valgte at ringe tilbage til numeret gentagne gange.

6 korte opkald - 211 kr
- Det var så et af disse snyde numre og der gik ikke lang tid inden, regningen var gjort op, som hermed lød på 211,43 kr for 6 opkald af virkelig kort varighed.

Sådan indleder Stub et brev til nationen!, om den lidt ærgerlige situation han og hans søn uforvarende er havnet i. Stub - som har været i kontakt med Telmore om problemet, og har fået selskabet til at at dække halvdelen at regningen for de dyre udlandsopkald - mener nemlig, at hans søns telefon-abonnement burde kunne indstilles, sådan at den slags slet ikke kunne foregå. Og som du kan se i det svar, Telmore har givet nationen!, så kan det være at Stubs ærgrelse faktisk kan nytte noget. brevet fortsætter nemlig således - og Telmores svar en nedenfor:  

Mystisk

- Jeg tog kontakt til Telmore som er mit primære selskab for mobil telefoni for at få spærret for opkald TIL udlandet.

- Det viser sig så, at denne funktion selvom vi er i 2017 ikke er mulig.

Børnebudget er ikke en optimal løsning - for hvad hvis han falder
- Jeg finder det meget mystisk at denne funktion ikke er lavet endnu, da det efter min mening, må være ret simpelt at lave, da det vel 'bare' er at spærre for alle udgående opkald, som ikke lige enten starter med +45 (0045) eller slet ikke har noget præfix foran numeret.

- Det er vel ikke anderledes at lave, end den spærring som allerede ligger på indholdstakserede numre.

- En forklaring kunne være at mobil selbskabet rent faktisk tjener på at disse opkald finder sted!

- Telmore forklarer samtidigt at de har et børne budget som man jo kan sætte en øvre grænse på, så hvis dette skulle ske igen, så ville tlf. bare blive spærret indtil der sættes nye penge ind på numeret.

- Men hvad så når nummeret er midlertidigt spærret og min søn falder på sin cykel, så er det jo en falsk tryghed at have en mobil i lommen som ikke kan bruges til andet end at kigge på.

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse
- Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse hvis min søn bliver for nysgerrig igen, så må da i den grad overveje hvad løsningen i fremtiden må være, skriver Stub, og til nationen! fortæller Telmore, at de - selv om de ikek har hørt om netop dette behov hos deres kunder - gerne vil arbejde videre med ideen:

- Vi kan på nuværende tidspunkt ikke spærre udelukkende for opkald til udenlandske numre, men vi lytter naturligvis til vores kunders input og vil tage det med videre i den fremtidige udvikling af vores produkter.

Telmore: Her og nu anbefaler vi børnebudget
- Vi vil her og nu forsat anbefale, at kunden tilmelder sig børnebudget. Ligeså snart forbrugsloftet nås, sender vi også en mail til kunden, hvor det er muligt nemt og hurtigt at sende penge ind på kontoen igen.

- Faderen kan også med fordel tilføje sit eget nummer som notifikationsnummer på Børnebudgettet, således at han også får en SMS, når forbrugsloftet nås, skriver Telmore, men hvad siger du?

Forstår du godt at forældre kan have lyst til at spærre deres børns mobiler for udlandsopkald? Eller at børn kan have lyst til at spærre deres forældres mobiler for udlandsopkald?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri