8 dage efter tsunamien i Grønland: Nu bliver slædehundene fodret

Der er nu samlet næsten en million kroner ind til genhusning af ofrene for den tsunami, der ramte Nuugaatsiaq sidste lørdag.  

Videoen viser først det område, hvor fjeldskredet er sket optaget på en rekognoscering med Herculesfly. Dernæst vises bygden Nuugaatsiaq, hvor et indsatshold fra inspektionsskibet VÆDDEREN samt Grønlands Politi går i land i bygden for at besigtige skaderne, efterse bygdens generator, fordre hundene samt søge efter de fire personer, som fortsat savnes.
Følg nationen!

- Ser ud til at have været gået heftigt for sig. Stakkels mennesker og dyr, det er gået ud over.

- Godt, at nogen gør noget!

Sådan skriver Bitten MG i en af de kommentarer, der er skrevet til den video fra den ulykkesramte grønlandske bygd Nuugaatsiaq, Forsvaret har lagt på Facebook. Og Bitten er ikke den eneste, der skriver om de slædehunde, man ser i videoen.

- Hvad har man tænkt sig at gøre ved hundene, skal de bare blive ved med at gå rundt som de gør ???, skriver Mogens S i en anden kommentar, men som du kan se så får de hunde, der ikke er blevet evakueret, mad af indsatsholdet, der består af folk fra inspektionsskibet VÆDDEREN samt Grønlands Politi.

Indstiller eftersøgningen: Fire personer formodes omkommet efter flodbølge

- Jeg vil godt indrømme at jeg først tænkte: 'Hvor alvorligt kan det være?', men indrømmer at det ser frygteligt ud!

- Godt at mennesker og dyr bliver reddet, skriver John C op Røde Kors oplyser i dag til nationen!, at der er samlet næsten en million kroner ind til genhusning af ofrene for tsunamien på Grønland. De 532.000 kr kommer fra borgere, og så har Ole Kirks Fond doneret 250.000 kr og Kongehuset har hjulpet med 200.000. Og på Røde Kors' Facebook samler opslagene om hjælpen til Grønland masser af likes:

En af dem, der har støttet, og gerne ser at endnu flere gør som hun, er Anne D:

- Ja det har jeg gjort! (sendt penge red). Og jeg har delt opslaget! Og vil selvfølgeligt også opfordre til, at de der ser dette også deler! 

- Hvorfor har I, i Røde Kors ikke sendt en SMS til jeres normale donorer? Jeg har i hvert fald ingen fået! Jeg har hørt i Orientering Weekend på P1, at Islands befolkning på lige godt 330.000 har samlet en mil. Ind, skriver Anne D, men hvad tænker du?


Her rammer tsunamien Grønland.

Har du lyst til at hjælpe ofrene for tsunamien i Grønland?
Du kan læse om Røde Kors Grønlandsindsamling her.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?