8 DF-politikere vil afskaffe snobbet studenterkørsel

38.000 handelsskolelever kæmper for retten til at fejre deres hue og eksamen med en køretur rundt til alle forældrene. I dag må de nemlig ikke. 8 DF'ere er enige og foreslår at ordet studenterkørsel afskaffes og erstattes med ordet ungdomsuddannelseskørsel

Der er 114 ungdomsuddannelser, men politiet giver kun 5 af dem lov til fejre deres eksamen med vognkørsel fra hjem til hjem. (Arkivfoto: Linda Johansen)
Der er 114 ungdomsuddannelser, men politiet giver kun 5 af dem lov til fejre deres eksamen med vognkørsel fra hjem til hjem. (Arkivfoto: Linda Johansen)

- Det er forslagsstillernes opfattelse, at det er af stor betydning for unge, der afslutter en uddannelse, at de kan fejre uddannelsens afslutning med studenterkørsel og fest.

- Studenterkørsel og fest er en klassisk dansk værdi og tradition.

Som sendt fra himlen
Sådan skriver 8 medlemmer af Dansk Folkeparti i beslutningsforslag B 53, der skal afskaffe ordet studenterkørsel med det mere dækkende ungdomsuddannelseskørsel. Forslaget kommer som sendt fra himlen til de 38000 handelsskoleelever, der i går gik i gang med en kampagne for at få lov til at EUX-studenter skal have mulighed for at holde fest på hjul.

Se også: Bitre studenter: Må ikke køre i vogn i årKan hjælpe dem der hænger

I dag tillader politiet nemlig kun den slags fornøjelser for gammeldags og 'rigtige' studenter, dem der hedder 'stx, hhx, htx, hf og ib', mens de 109 andre ungdomsuddannelser får nej, hvis de søger:

- Udsigten til at skulle være sammen med kammeraterne til studenterkørsel kan muligvis også have en positiv og motivationsfremmende indflydelse for de elever, der hænger lige omkring grænsen for at bestå.

- De gør måske en ekstra indsats for at klare sig igennem, fordi de ikke vil gå glip af den sociale værdi, der ligger i studenterkørslen.

Alle med 2 års uddannelse skal have lov
- Glæden ved at afslutte en uddannelse ser forslagsstillerne gerne komme til at omfatte endnu flere.

- Forslagsstillerne mener, at alle unge, der afslutter en ungdomsuddannelse af 2 års varighed, skal have mulighed for at køre studenterkørsel, begrunder Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), Kenneth Kristensen Berth (DF), Tilde Bork (DF), Susanne Eilersen (DF), Marlene Harpsøe (DF), Martin Henriksen (DF), Peter Kofod Poulsen (DF) og Peter Skaarup (DF) deres forslag, der kan læses i sin fulde ordlyd her.

På nationen! har 8219 læsere deltaget i afstemningen om studenterkørsel - men hvad mener du?

 

184 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere