83-årig advarer mod TDC: Skulle betale mystiske 75 kr

Hvis du har fastnet-telefon hos TDC har du muligvis haft Fastnet Udland gratis indtil 1. januar. Men nu koster det 25 kr. om måneden. Det opdagede Ellens søn ved et tilfælde

- Min mor er 83 år og får betalingsservice med posten, fordi hun ikke er på PC/nettet.

- På den seneste regning modtaget lørdag,  dukker noget op som vi ret tilfældigt ser.

Ringer aldrig til udlandet
- Et 'Andet' beløb på 75 kr, som viser sig at være for en tillægsydelse -  TDC Fastnet Udland - som man kan melde sig til. Min mor har bare aldrig meldt sig til, for hun ringer aldrig til udlandet.

 

Sådan indleder 83-årige 'Ellen's søn Lasse et brev til Ekstra Bladet om det han kalder et smart TDC-trick, han og hans mor IKKE faldt for. Hans brev fortsætter således:

TDC har nu slettet ydelsen
- Jeg kontaktede TDC, som skulle spørges 3 gange, inden de kunne/ville fortælle mig, at det var noget nyt, som ikke var på forrige regning.

- Og de mente ikke, at de plejer at skrive noget på som kunderne ikke har bedt om...

Men mon alle opdager det?
- TDC har nu slettet ydelsen for min mor og krediteret hende beløbet.

 - Vi tænker bare på, hvor mange andre pensionister, der har fået mere 'Andet' på deres regning - uden at tænke over det og uden at have brug for det, skriver Lasse.

Hvad med dig? Har du også undret over posten 'Andet' på din telefonregning?

TDCs pressechef Ib Konrad Jensen kan på stående fod ikke svare på, hvor mange kunder, der har haft den gratis service 'TDC Fastnet Udland'. Men han kan fortælle, at det nu koster 25 kroner om måneden.

Det er blevet billigere at ringe - men koster 25 om måneden
- Den pågældende – og en del andre kunder – har som led i fastnetabonnementet haft tjenesten TDC Fastnet Udland.

- Denne tjeneste kostede tidligere 0 kr. pr. måned og gav adgang til at ringe til 25 udvalgte lande (en del EU-lande, samt USA, Australien og Thailand) til en særpris på 9 kr. for de første 60 minutter (pr. måned).

Nogle bliver opkrævet bagud
- Med virkning fra den 1. januar har vi ændret dette abonnement, så det nu koster 25 kr. pr. måned, mens opkaldsprisen er sænket til 3 kr. for de første 60 minutter.

- Da en del af TDCs kunder er kvartalsafregnet, dvs. de betaler et kvartalsabonnement forud, kan de være i en situation, hvor de har forudbetalt for 1. kvartal 2015, inden TDCs har besluttet prisændringen for TDC Fastnet Udland.

- Hos disse kunder vil den nye pris for Fastnet Udland først fremgå på regningen for 2. kvartal i år. Men da ændringen som nævnt trådte i kraft fra den 1. januar, vil de også blive opkrævet 75 kr bagud for de første tre måneder af året. Det er det beløb, som står under rubrikken ’Andet’.

Læs regningsvedlæg eller pbs-meddelelser
- Prisændringen er varslet til alle kunder individuelt bl.a. via regningsvedlæg eller som PBS-meddelelser.

- Jeg er ked af, hvis den pågældende føler, hun betaler for en tjeneste, hun ikke ønsker.

- Vi kan kun opfordre kunderne til at læse f.eks. regningsvedlæg eller pbs-meddelelser, fordi det er der, vi fortæller om ændringer i vores abonnementer og tjenester.

- Man kan også altid checke TDCs hjemmeside, hvor vi også informerer om ændringer i priser og vilkår, skriver Ib til nationen!

Men hvad mener du om at man pludselig tager 25 kroner for et produkt, der var gratis?

69 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere