8733 vil have kritisk banner tilbage på bussen

Mellemfolkeligt Samvirke er utilfredse med at Movias bestyrelse fjernede en bosætter-kritisk reklame-banner. 8733 har foreløbig erklæret sig enige

Følg nationen!

- Kære Movias bestyrelse, 

- Den 30. april vedtog I at fjerne Dansk Palæstinensisk Venskabsforenings reklame ’ Vores samvittighed er ren! Vi hverken køber produkter fra de israelske bosættelser eller investerer i bosættelsesindustrien’. 

- Det gjorde I med henvisning til, at Movia fik ’et betydeligt antal henvendelser’ på baggrund af reklamen. Ifølge jeres talsmand fik Movia mellem 75 og 100 klager, flest af dem på engelsk, i løbet af de fire dage reklamen kørte på busserne.

De sagde ja til nye bryster: Hvad med ny pik?

Vi er indignerede
Sådan indleder Mellemfolkeligt Samvirke et brev, der skal få Movias bestyrelse til at ændre deres beslutning om at fjerne det bosætter kritiske banner, der fik lov til at pryde hovedstadens busser i 4 dage.

Movia fjerner bosætterkampagne fra busser: Den støder

Movia begrunder blandt andet fjernelsen af reklamen med, at den er ’unødigt stødende’ og ’udtryk for at sidestille Israel med religionen jødedom’ samt ’diskriminerende med hensyn til nationalitet’, men det er Mellemfolkeligt Samvirke og foreløbig 8733 underskrivere helt uenige i. Brevet fortsætter således:

- Jeres beslutning vækker skarp indignation blandt Mellemfolkeligt Samvirke og underskriverne af dette brev.  Vi opfordrer jer til at sætte banneret tilbage på busserne igen!

- Bryd tabu om Israels bosættelsespolitik.

Israel godkender 900 bosætterboliger

Bosættelser krænker folkeretten
Og i en faktaboks anfører Mellemfolkeligt Samvirke, at:

1. Israelske bosættelser på Vestbredden og i Østjerusalem er utvetydige krænkelser af folkeretten, og de er væsentlige hindringer for fred mellem Israel og palæstinenserne.

2. Bosættelsespolitikken skaber udbredt fattigdom og berøver palæstinenserne deres jordbesiddelser, som de har haft i generationer.

3. Bosættelserne underminerer chancerne for en levedygtig to-statsløsning langs de såkaldte 1967-grænser, som reklamen også viser.

Hvad synes du? Skal Movias bestyrelse sige undskyld til Dansk Palæstinensisk Venskabsforening og tillade reklamen?


 

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.