9 storke lander på Sørens mark: Men kæmpevindmøllen kommer

Haderslev Kommune vil tillade 39 vindmøller i storkeparadiset Kastrup-Tiset enge ved Haderslev. Søren er ulykkelig og der er 335 andre danskere også. De synes kommunen skal sige nej 

- En nabo kom cyklende ind til os i går aftes, og spurgte om vi havde set de fugle på marken lige ved siden af vores område. Det lignede storke sagde han.

- Min varme pizza, blev valgt fra og en cykelhjelm kom på og min dreng og jeg cyklede hen med naboen for at se.

Pludselig lettede flokken
- Det var rigtig nok 9 storke. Mobil frem og tage billeder, men det mislykkedes, og pludselig lettede hele flokken og fløj næsten over hovedet på os, og ned lidt længere nord på.

To levende traner - og en tegning af en vindmølle. Foto Søren Frydendahl nationen Væk med de store fugle: Der skal stå 130meter høje vindmøller

Sådan indleder Søren F fra Gram et læserbrev til Ekstra Bladet om de flotte fugle han så i området Kastrup-Tiset enge i går - og den frygt for fuglenes fremtid han og en del andre borgere (se underskriftindsamling her) føler, fordi Haderslev Kommune har sagt god for et større vindmølleprojekt - 200 meter fra den mark, der blev invaderet af storke i går. Sørens brev fortsætter således:

En af vores venner har et godt kamera
- Vi gik tilbage, med en oplevelse uden billeder - men min datter gik over langs læhegnet og fandt, hvor de landede, og hun var kun ca. 20-30 meter fra dem.

- Storkefuglene var nærmest lige glade med hende, så hun forsøgte at tage billeder,  men de blev desværre ikke så gode, pga, af modlys.

- Lidt senere ville vi cykle en tur, men kom kun 100 meter fra ejendomme, og nu var alle 9 storke på en anden mark. Der blev ringet hist og her, og vi fik fat i en af vores venner, som havde et godt kamera.. .

 

Jeg har foreslået storkekasser, men ingen svarer
- Vi gik på storke foto jagt, og fik skudt nogle billeder, og her kom vi også tæt på storkene.

- Til sidst lod vi dem være, og de lettede lige, for at flyve nogle få meter over hegnet ned på den anden mark. Stadig i Værdifuldt område Kastrup-Tiset enge.

- Jeg har tidligere, sidste sommer, foreslået kommunen vedr. ide og forslag til Kastrup enge, at opstille 4-6 storkereder og et Fugleudkigstårn herude i Kastrup enge -  til det værdifulde område, -  men ingen svar/ interesse.

 

Danmark har nok vindmøller, mener det Miljøpolitiske råd - hvad mener du? (Foto: DONG) nationen Hemmelig rapport: Elektricitet kan blive 3,5 mia billigere

- Vi har siden 2007 set Storke i Kastrup enge, hvert år. Med 9 storke, får vi brug for endnu flere vådområder herude.

- Man kan sætte storkereder op, men det skal være der, hvor storken gider og bo, og det ser ud til at være Kastrup-Tiset enge, skriver Søren, der frygter, at storkene enten vil dø, når de flyver ind i de 39 130 meter høje vindmøllers vinger eller også bare bliver væk.

Men hvad tror du? Vil storkene stadig besøge et område med vindmåller?

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 
44 kommentarer
Vis kommentarer