Annonce:
Annonce:

90.000 liter vand forsvinder hver time: Hæslig stank i København

Den bragende gode sommer betyder, at vandstanden i søerne i København er ret meget lavere end normalt. Og så lugter de, skriver Liv fra Nørrebro

Annonce:
Følg nationen!

- Som borger på det dejlige Nørrebro er man vant til nyde en tur ved søerne.

- Men lige nu ligner det en losseplads, og det lugter også hæsligt.

Send nogle folk ud
Sådan indleder Liv, der bor i et af de Københavnske kvarterer, der grænser op til de fire sammenhængende søer i indre by København, et brev til nationen! om den måde, søerne ser ud lige nu.

- Hvor er kommunen henne?

- Er det ikke deres planter, der lige nu ligger og dunster og rådner og burde de ikke sende nogle folk ud og fjerne dem.

- Ligesom man gør ved alt andet affald.

- En anden løsning kunne være, at de fyldte søerne op til normal vandstand, men det er nok for indviklet, skriver Liv, og i det svar Københavns Kommune har sendt til nationen! bekræfter man, at situationen er ret så usædvanlig pt:

 

Annonce:

90.000 liter vand forsvinder hver time
- Der er lav vandstand i Søerne pga. det solrige vejr. Normalt ville vi pumpe vand til søerne fra Harrestrup Å, men det er desværre ikke muligt pt, da den også lider under tørken.

- Som situationen er lige nu, så udsiver og fordamper der ifølge vores beregninger samlet set 90.000 liter vand i timen fra de Københavnske søer og vandløb.

- De fortsat faldende vandstande og varmen betyder, at der er rigtig gode kår for trådalger -  især langs kanterne.

- Vi forsøger at fjerne dem løbende, men det er en vanskelig opgave, da de stort set kommer lige så hurtigt tilbage, som vi fjerner dem.

- De egentlige undervandsplanter vokser væsentligt langsommere – dem begynder vi at klippe ned fra næste uge, som vi gør hvert år, skriver kommunen, men hvad tænker du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: