92 milliarder kr: Vi kigger på det

Energiselskabet Total overvejer om de skal hente olie op fra to felter i Nordsøen

Der er gas til Danmarks forbrug i årtier i Nordsøen - og masser af olie. Men skal vi suge det op? Arkivfoto: Janus Engel
Der er gas til Danmarks forbrug i årtier i Nordsøen - og masser af olie. Men skal vi suge det op? Arkivfoto: Janus Engel
Følg nationen!

- I lyset af den seneste tids udvikling i Europa kigger vi nu grundigt på vores udviklingsprojekter for at kortlægge mulighederne for at fremskynde dem, så vi kan bidrage endnu mere til Danmark og Europas forsyningssikkerhed.

Sådan skriver Ole Hansen, udviklingsansvarlig for energiselskabet Total Energies i Danmark, til mediet Energiwatch om de to oliefelter, Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord, der indeholder 118 millioner tønder olie.

Energistyrelsen 2021
Energistyrelsen 2021
 

Læs hos Energiwatch: Russisk invasion kan fremskynde 118 mio. tønder dansk olie

92 milliarder kroner ligger og venter
Total - der også kan pumpe gas op fra Nordsøen - bakser lige nu med at renovere det store Tyra-felt, der skulle have været klar til sommer. Men åbningen er blevet forsinket bl.a. pga corona, og det har kostet indtjening. For mens gaspriserne er steget, har Tyra-feltet været ned - og ofølge Energiwatch er det samlede 'tab' på lukningen/renoveringen af feltet, der normalt leverer gas nok til stort set hele Danmarks forbrug, på mere end 20 milliarder kr.

Har brug for olie om ni år
De 118 millioner tønder, der ligger og venter i Nordøsen ville med dagens priser kunne sælges for svimlende 92 milliarder kroner (én tønde handles i dag til cirka 110 dollars). Og Danmark vil - via Nordsø-fonden - få en solid fortjeneste ud af det nye olieeventyr.

Læser man på Nordsøfondens hjemmeside om Energistyrelsens klimastatus og fremskrivning fra 2021, kan man se, at olie og gas i 2030 fortsat vil udgøre knap 40 % af det samlede danske energiforbrug, men hvad tænker du om et nyt dansk olieeventyr?

Tys-tys: Kæmpe skattejagt i Nordsøen

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind