Annonce:
Annonce:

Åbenbart ikke så ligeglad: Græd fordi mand råbte 'fede so'

Sofie P er træt af fede mennesker indtager offer-rollen og straks henviser til samfundets forventninger om det perfekt kropsideal – særligt fordi, at tynde undervægtige mennesker bliver mødt med en helvedes masse negativ kritik.

Det er jo tydeligt, at DR har ønsket at rette fokus mod overvægt, fordomme og kropsidealer, men Tykke Ida – trods udadtil selvtillid – rummer ikke det, der er nødvendigt for at dokumentaren har en pointe, skriver Sofie P i et læserbrev. Foto: United Productions Aps
Det er jo tydeligt, at DR har ønsket at rette fokus mod overvægt, fordomme og kropsidealer, men Tykke Ida – trods udadtil selvtillid – rummer ikke det, der er nødvendigt for at dokumentaren har en pointe, skriver Sofie P i et læserbrev. Foto: United Productions Aps
Annonce:
Følg nationen!

- Onsdag aften ser jeg 2. del af dokumentarserien 'Tykke Ida' på DR 3 - en dokumentar om tykke Ida, der med højt selvværd og endnu højere selvtillid gør oprør mod samfundets kropsideal ved at klæde sig nøjagtigt som hun ønsker på trods af hendes overvægt.

DRs tynde budskab
- Dokumentaren er en genudsendelse, hvilket betyder, at DR tilsyneladende finder det yderst relevant, at Tykke Ida endnu en gang får muligheden for at proklamere sig selv på ny – dog efterfulgt af en helvedes masse kritik fra offentligheden.

- Jeg undrer mig over, at DR mener, at det må være i samfundets interesse at gense Tykke Ida, da hun – i min optik – intet budskab sender.

17 år og 37 kilo: De tager mig, løfter mig og det er ikke sjovt

Annonce:

Sådan indleder Sofie P et læserbrev til nationen! om kropsidealer, selvværd og licenspenge. For Sofie synes nemlig IKKE at Tykke Ida burde have så meget opmærksomhed - især ikke sammenlignet med den negative opmærksomhed, tynde mennesker er udsat for. Sofies brev - som du gerne må dele uanset, hvad du vejer - fortsætter derfor således:

Sidder som seer og tænker: Så er hun jo IKKE ligeglad
- Nej, Tykke Ida hviler åbenbart ikke så meget i sig selv og i sin krop, som hun giver udtryk for – og som hun så demonstrativt forsøger at afspejle igennem bl.a. sin meget udfordrende skridt-afslørende påklædning.

- Selvtilliden og selvværdet smuldrer f.ex., da hun efter en cykeltur i København bliver kaldt for 'Fede so'! af en forbipasserende mand.

- Tykke Ida fortæller opløst om episoden i tårer, og det eneste, man som seer kan udlede af dette er, at hun alligevel IKKE er ligeglad med, hvad andre tænker.

Så hvorfor lader hun som om?
- At hun alligevel IKKE elsker sig selv højt nok til at ignorere vægt-relaterede tilråb. Og alligevel IKKE er så tilfreds med sig selv, som hun gerne vil have, omverdenen skal tro.

Annonce:

- Så hvorfor filan ønsker hun at optræde i en dokumentar, der skal portrættere netop dette?

- Det er jo tydeligt, at DR har ønsket at rette fokus mod overvægt, fordomme og kropsidealer, men Tykke Ida – trods udadtil selvtillid – rummer ikke det, der er nødvendigt for at dokumentaren har en pointe.

Tykke mennesker hyldes - tynde mennesker skal kritiseres
- Er i det hele taget træt af, at fede mennesker indtager offer-rollen og straks henviser til samfundets forventninger om det perfekt kropsideal – særligt fordi, at tynde undervægtige mennesker bliver mødt med en helvedes masse negativ kritik, mens fede mennesker åbenbart skal hyldes.

- Føj, skriver Sofie, men hvad mener du?

Er det lettere at være tyk en tynd? Og synes du DR 3 burde have genudsendt Tykke Ida?

'Tykke Ida' fra DR smider tøjet: - Jeg har mange bollevenner

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce: