Advarsel til skolepiger: Kavalergang 'forstyrrer' asylansøgere

Der kommer nu også asylansøgere til Finland - og det skal elever på de skoler, hvor asylansøgerne lærer finsk, lige tænke over

- Det er ikke for at meget at forlange, at man tager en bluse med lidt højere hals - eller et tørklæde på.

- Der er ikke behov for at gå med dybe udskæringer.

Bedre koncentration med mindre hud
Sådan siger en medarbejder fra den finske folkehøjskole Pohjois-Savon til avisen Savon Sanomat om den tilpassede dresscode, der er indført på grund af de asylansøgere, der for tiden er ved at lære finsk på skolen.

Det handler om at sikre, at mødet med de især mandlige elever foregår så problemfrit så muligt - og derfor bliver der rådgivet om, at de kvindelige elever ikke bør tage afslørende eller udfordrende tøj på.

Se også: Urolige elever klager: Lærerne er for lækre

Tror, det ville være bedre omvendt
– For eksempel kan de nye elever bedre koncentrere sig, når der ikke er forstyrrende kvindehud, fortsætter rådgiveren i artiklen, der har fået hele 29 kommentarer:

- Mit gæt er, at integrationen ville være mere effektiv og mere praktisk, hvis de nytilkomne blev akklimatiseret til vores måder og ikke omvendt, skriver malttinen og leenamaija er enig:

- I Frankrig - som er noget mere vant til indvandring - er der forbud mod at bære tørklæder nogle steder. Det her et skridt i den forkerte retning for Finland, skriver leenamaija.

Men hvad mener du? Er det ikke klogt, at skolen advarer eleverne? Eller skulle skolen hellere advare de nye elever?

 

 

 

 

1 af 2 Nestle på youtube
2 af 2 
439 kommentarer
Vis kommentarer