Afvist på Gentofte Rådhus: Lise ville tage foto af maden

Lise vil sammenligne, den mad hendes mor får, med maden på Gentofte Rådhus. Men næ nej

- Jeg er en kvinde der har en ældre mor som er bosat i en af Gentofte kommunes plejeboliger.

- Hun har altid sat pris på veltillavet mad af gode råvarer og er meget ked at kvaliteten på den varme mad der serveres på stedet.

- Og jeg må ved selvsyn desværre give hende medhold i at kvaliteten kunne være meget bedre og alsidigheden ligeså.

Skuffelsen er til at få øje på
- Skuffelsen er altid stor når det viser sig at retterne ikke lever op til menuplanen.

Sådan indleder Lise J fra Gentofte et brev til nationen! om den måde, vi i Danmark behandler vores ældre.

Se også: Plejehjem vs. Christiansborg: Hvilken mad vil du helst have?  

Masefremstillet og udpint
Lise har - ligesom mange andre –været vidne til, hvordan besparelserne på madområdet er sket på bekostning af kvaliteten. Og hun undrer sig - som mange andre - over, hvorfor der dog skal serveres massefremstillet, udpint og vitaminfattigt mad med overkogte grøntsager, brun sauce, der ofte svømmer i fedt og fisk og kød med bleg panering af, og nu vil hun gerne have det ændret.

Vi er nok mange der har mødre og fædre
- Jeg tror vi er mange, der har mødre og fædre, som bliver bespist med mad fra kommunen, og jeg vil derfor gerne sætte fokus på, og skabe en debat om maden til de ældre borgere, skriver hun, men hendes plan er stødt på en forhindring. Og her kommer du, kære læser, ind i billedet. Lises brev fortsætter nemlig således:

Ville gerne sammenligne mors mad med rådhus-maden
- Jeg har taget et par fotos af maden kommunen leverer til de ældre og ville gerne til sammenligning have taget et af den mad der serveres til kommunens ansatte i kantinen på Gentofte rådhus.

Se også: LIVE-TV: Vil borgmesteren selv spise ældremaden?

Men nej, det måtte jeg ikke
- Men kommunikationschefen orienterede mig i begyndelse af marts om, at kantinen var for ansatte i kommunen og dermed deres frirum. Hun udbad sig betænkningstid og den 16.3.15 fik jeg et definitivt afslag på min forespørgsel.

- Jeg har spillet med åbne kort og fortalt hvad mit forehavende gik ud på...så jeg undrer mig meget over, hvorfor jeg ikke må tage et foto af kantinemaden, skriver Lise, men hvad mener du?

Synes du Lise skal have lov til at tage et foto af maden i kantinen på Gentofte Rådhus til brug for en debat om kvaliteten i ældremaden?

125 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere