Afvist på grund af grimhed: Nu vil DF'er have et forbud

Det må føles som noget af en mavepuster, at blive udelukket på grund af sit udseende, eller sågar etnicitet, lyder det fra ung DF'er

Celine fik ødelagt sin fødselsdags af en dørmand, der mente at hendes veninder var for grimme. Nu vil DFs Anders Ladegaard forbyde den slags. (Foto: privat, privat)
Celine fik ødelagt sin fødselsdags af en dørmand, der mente at hendes veninder var for grimme. Nu vil DFs Anders Ladegaard forbyde den slags. (Foto: privat, privat)

- Det er under al kritik at visse natklubber kan påberåbe sig retten til selv at sammensætte festen.

- Når vi taler om en natklub, så har vi at gøre med et semioffentligt rum.

- Nogle af især hovedstadens natklubber vil gerne udstråle en vis eksklusivitet og her er pickeren en nøgleperson.

Sådan indleder DFs Anders Ladegaard et læserbrev til nationen! - skrevet efter at Anders har læst om den mor, der syntes det var synd for klassens tre indvandrerelever, at de ikke fik lov til at deltage i en sidste skoledags-fest d. 29. maj.

Nej, du må vente udenfor, mens dine klassekammerater fester indenfor. Arkivfoto nationen Fest sidste skoledag: Klassens indvandrere blev afvist i døren

Folketingskandidaten har selv givet læserbrevet overskriften Pickere burde forbydes på natklubber, og han vil opfordre alle, der opdager, at de er på vej ind på en klub med afvisende dørmænd, til straks at forlade stedet. Hans brev fortsætter derfor således:

nationen Afvist på grund af grimhed: Har fået spydige blikke og klap

 

- Jeg har aldrig selv blevet afvist af en såkaldt picker, men jeg kan forestille mig at det må føles som noget af en mavepuster, at blive udelukket på grund af sit udseende, eller sågar etnicitet.

- Det her fænomen kan splitte selskaber op og er med til at skabe en adskillelse i nattelivet. Det er simpelthen ikke i orden at folk skal udelukkes fra fællesskabet.

- Er natklubben fuld, burde først-til-mølle-princippet jo gælde i stedet.

- Jeg mener denne praksis er regulær diskrimination og burde forbydes ved lov, skriver Anders, men hvad mener du?

nationen! har adskillige gange bragt indlæg fra afviste natklub-gæster, der har fået at vide, at de ikke kunne komme ind på grund af grimhed, alder, påklædning og hudfarve.

Har du også prøvet at blive afvist? Og hvad følte du?

75 kommentarer
Vis kommentarer