Aicha på 14 nyder juleferien: Ingen mobning, ingen river i tørklædet

Da hun fortalte lærerne om tørklædemobningen, fik hun at vide, at det bare var drengestreger. Ehab fortæller i dag om en pige, der har det skidt i skolen

- Aicha er en pige på 14 år med dansk- palæstinensisk baggrund. Hun går i 7. klasse.

- Hun har over en lang periode været udsat for fysisk vold, chikane og social eksklusion.

- På trods af, at hun har været udsat for en grov form for mobning, er det ikke det, som går hende mest på. Hun er allermest skuffet over lærernes passivitet.

Se også: Derfor blev 9-årig mobbet ud: Hun er lyshåret, det gør det spændende

Hun er ensom og udenfor
Sådan indleder nationens! Ehab et debatindlæg, han gerne vil have alle, der arbejder i, går på eller har børn i en skole i Danmark. For Ehabs veninde Aicha er nemlig en af de tusindvis af skoleelever, der har det skidt pga af mobning. Hun bliver holdt udenfor, og når de andre en sjælden gang henvender sig til hende, så er det for tale grimt - eller hive i hendes tørklæde.

 

Brevet om Aicha - som Ehab på alle mobbeofres vegne beder dig dele - fortsætter nemlig således:

- Aicha har oplevet mobning siden 3. klasse på hendes nuværende skole, og hun har forsøgt at tale med lærerne og ledelsen om det, både alene og sammen med hendes forældre. Dog uden stor forandring.

- Hun er ensom og har ingen venner på skolen, da de forsøger at undgå hende og holde hende udenfor.

Det blev ikke bedre af tørklædet - tværtimod
- Da hun for et år siden valgte at bære tørklæde, blev hendes situation ikke bedre, tværtimod.

- Det er ikke kun eleverne. som holder hende udenfor, mobber og fortæller hende at hun er undertrykt, det gør lærerne overraskende nok også.

- Eleverne spørger bl.a. om hun er grim, siden hun har behov for at tildække sig eller om hun har kræft, siden hun ikke viser sit hår. Og udover det kalder de hende alverdens ting.

Se også: Social kontrol: Far truer med at brænde konvertit-datters tørklæde

En af drengene ville hive det af
- Aicha har bl.a. oplevet at drenge truer med at rive hendes tørklæde af, og i et tilfælde, var der en af drengene som forsøgte at rive det af hende.

- Da hun valgte at informere lærerene omkring det, fik hun blot at vide, at hun er for nærtagende og at det var åndsvagt at tage personligt - også selvom hun ofte kommer grædende hjem fra skole.

- En mandlig pædagogstuderende valgte at konfronterer ledelsen omkring Aichas situation, men de mente at lærerne har styr på situationen, og kaldte det 'drengestreger'.

Skoledagen er trist - juleferien så dejlig
- Aicha har været på kontoret utallige gange pga. den mobning hun været udsat for, men hun føler at ingen vil hjælpe hende. Hun føler sig svigtet af, eleverne, lærerne og ledelsen.

- Hun har glædet sig til juleferien. Det skyldes udelukkende, at hun savner at komme lidt væk fra den grå og triste hverdag.

- Det er nemlig svært at acceptere, at ens grænser gang på gang bliver overskredet -  især når det står på gennem længere tid.

Hun har mistet håbet
- Hun er deprimeret og har mistet håbet, skrive Ehab, der mener at alle har ret til at have det godt - og derfor kommer med denne opfordring:

- Børn skal have en tryg barndom. Og de skal have mulighed for at få selvværdet tilbage, uanset hvor grov mobning, de har været udsat for.

- Derfor skal mobning stoppes, skriver Ehab, men hvad mener du?

Har du et godt råd til mobbeofre - og har du et budskab til mobberne? 

1 af 2 
2 af 2 
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen