Alt for mange bøsser: Her bor de mest Røde Kors-kritiske danskere

Røde Kors mangler akut 5000 indsamlere til landsindsamlingen på søndag. Men der er stor geografisk forskel på danskernes hjælpelyst - i Farum er der fx næsten for mange, der har meldt sig.

Røde Kors ville gerne samle ind på i alt 16.000 ruter på søndag, men der er for få der har meldt sig til at gå rundt med en indsamlingsbøsse, så lige nu er hver fjerde ikke besat. Foto: Jens Dresling
Røde Kors ville gerne samle ind på i alt 16.000 ruter på søndag, men der er for få der har meldt sig til at gå rundt med en indsamlingsbøsse, så lige nu er hver fjerde ikke besat. Foto: Jens Dresling

- Nu må ALLE de indsamlinger snart stoppe.

- Vi betaler til mange af dem over skatten, eller også er man medlem af de foreninger, man har lyst til at støtte 

Der er simpelthen ikke nok der vil samle ind
Sådan skrev Hanne S i en populær kommentar (27 likes) på TV2 Nords Facebook-profil om at der mangler indsamlere til den store landsindsamling på søndag. Og situationen er nu så akut - ikke bare i Nordjylland - at Røde Kors har sendt en pressemeddelelse ud med overskriften 'Hjælp! Vi mangler 5.000 indsamlere!.

- Der er simpelthen ikke nok, der har tilmeldt sig som indsamlere til den store landsindsamling på søndag d. 7. oktober. Og nu er det lige op over.

- Der er akut brug for flere indsamlere også i dit nabolag for at kunne hjælpe de mange millioner mennesker, der er afhængige af Røde Kors, skriver Røde Kors, der minder om, at der er krigsofre i Syrien og Yemen, mennesker der sulter i Sydsudan og voldsramte i Danmark. 

Folk i Slagelse gider ikke Røde Kors
nationen! har spurgt den verdensomspændende hjælpeorganisation om der er nogle geografiske forskelle på danskerne lyst til at hjælpe folk i nød. Og det er der.

- Generelt er det lettest i de mindre byer, hvor indsamlerne har en personlig relation til indsamlingslederen, mens det er sværere at skaffe indsamlere i de større byer (med undtagelse af København), hvor man netop ikke har en personlig relation til indsamlingslederen.  

- Her er tre eksempler på byer, der er dækket 100 % ind:

- Bredebro har dækket 100% af deres ruter (31 ruter)

- Haarby har dækket 100% af deres ruter (45 ruter)

I Farum er de vilde med at hjælpe Røde Kors
- Farum har dækket 109% af deres ruter (32 ruter)

- Og tilsvarende tre byer, hvor der er lang vej igen:

- Aalborg har dækket 41% af deres ruter (har 281, mangler 435)

- Odense har dækket 39% af deres ruter (har 301, mangler 472)

- Slagelse har dækket 21% (har 30, mangler 115), oplyser Røde Kors til nationen!, men hvad tror du?

Hvorfor er folk i Slagelse mindre tilbøjelige til at samle ind til Røde Kors end folk i Farum?

18,4 millioner sidste år
Sidste år samlede Røde Kors 18,4 millioner kroner ind ved sin indsamling til humanitært arbejde. Det var omkring en million kroner mindre end i 2016.

Du kan melde dig som indsamler her.