Alternativet vil ændre DR-licens: Det skal være retfærdigt

Et gigantisk flertal af læserne synes licensen er alt for dyr - og alt for uretfærdig. Nu melder Alternativet sig ind i brokke-klubben

Følg nationen!

- Der er noget galt med den måde, det fungere på i dag, hvor to kæreste, der bor sammen kan slippe med en licens - mens to venner, der bor sammen skal betale to gange licenser.

- Ligesom det heller ikke er retfærdigt, at en familie med f.ex. tre store hjemmeboende børn, skal betale en licens, mens fem studerende, der bor sammen, skal betale fem gange.

- Det vil vi kigge på, så det bliver mere retfærdigt.

DR spørger seerne om licens: Svaret er fyldt med had

87 procent: Licens er unfair
Sådan lyder det i dag fra Alternativets Rasmus Nordqvist, der dermed placerer sig meget alternativt i forhold til det herskende flertal på borgen - men helt på linje med det store flertal af læserne, der synes, at den måde DR kradser licens-penge ind på, er helt forkert.

55129 har deltaget i debatten - og 48385 svarer, at det er unfair at 'en familie på fem betaler én licens, når to studerende, der bor sammen skal betale to gange licens'.

Har kun mobiltelefon: Gider ikke betale licens til DR

Liberal Alliance lover også at se på licensen, ja, partiets Simon Emil Ammitzbøll lover ligefrem at afskaffe den. I et opslag på facebook skriver han 'Jeg vil afskaffe licensen og indføre frit medievalg. Er du enig?' og skal man tolke de 964 likes og 87 kommentarer, opslaget har fået, er licens-døden en vinder sag.

Hvad mener du? Skal licens-opkrævningerne afskaffes, så DR fremover får penge direkte fra SKAT? Eller skal Danmark helt droppe public-service TV/radio/internet?

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+