Anette blev tilbudt lejlighed ved en fejl: Hun er nemlig førtidspensionist

Folk på overførselsindkomst er ikke ligeså velkomne i mange almene boligforeninger, som folk i arbejde. I Værebropark rykker man således frem i boligkøen, hvis man tjener mere en 25.000 pr måned

- Det må være svært først at få et håb, om at man kan få en bolig, og så viser det sig, at det kunne man ikke alligevel, siger direktøren for beskæftigelses-, social- og sundhedsområdet i Ballerup om Anettes situation. Arkivfoto: martin Lehmann
- Det må være svært først at få et håb, om at man kan få en bolig, og så viser det sig, at det kunne man ikke alligevel, siger direktøren for beskæftigelses-, social- og sundhedsområdet i Ballerup om Anettes situation. Arkivfoto: martin Lehmann
Følg nationen!

- Nå!

- Så er det derfor jeg ikke kan få en almen bolig i Greve.

- Jeg har været skrevet op i 5år. Og er en aktiv pensionist (uden job) som gerne vil flytte til noget mindre, men har fået at vide at der er 15 års ventetid.

- Til den tid er det nok bare en 1 værelses med låg jeg skal bruge. Det går godt i Danmark. .

Problemet er for få almene lejligheder
Sådan skriver Sussi N i en af de 26 kommentarer, der er skrevet på DRs Facebookprofil om de udlejningsregler, der i mange boligforeninger betyder, at folk i arbejde kommer forrest i boligkøen.

Reglerne er forskellige fra kommune til kommune, men 11 kommuner har oplyst at boligsøgende fra andre kommuner slet ikke kan blive anvist til en bolig, hvis de ikke er i arbejde eller under uddannelse. Og i det udsatte boligområde Værebro Park i Gladsaxe, kommer du forrest i boligkøen, hvis man har en bruttoløn 300.000 kroner årligt – eller som par på mindst 500.000 kroner årligt.

- Diskrimination og social udstødelse er tydeligvis OK i Danmark, ihvertfald så længe man ikke selv udsættes for det, men vejen dertil er blevet ekstrem kort .

Fik mig til at føle mig andenrangs
- Problemet er mangel på almennyttigt boligbyggeri, fremfor det massive ejerboligbyggeri i millionklassen, som kun de færreste har råd til..

- Det er og bliver et politisk valg, og dermed også et politisk ansvar, skriver Marianne J,, og til DR fortæller Anette B fra ballerup, at hun blev tilbudt en bolig, men at boligtilbuddet blev trukket tilbage, da hun oplyste at hun modtager førtidspension:.

- Først blev jeg meget skuffet, og så blev jeg gal, for det fik mig til at føle mig som et andenrangsmenneske, som ikke var værdig nok til at komme i betragtning, siger hun, men hvad siger du?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind