Anita sukker efter 22 år i ministerium: Har flyttet 15 gange

Nye statsministre laver nye minister-områder, og slår gamle områder sammen eller lukker dem. Hvad skal det til for, spørger Anita

Flytninger og omrokeringer koster, skriver Anita. Sådan så det ud, da 750 medarbejdere skulle flytte rundt. da Ramsø, Gundsø og Roskilde blev til én kommune. Arkivfoto: Politiken)
Flytninger og omrokeringer koster, skriver Anita. Sådan så det ud, da 750 medarbejdere skulle flytte rundt. da Ramsø, Gundsø og Roskilde blev til én kommune. Arkivfoto: Politiken)

- Kære Lars Løkke

- Du har stort ser lavet om på alle ministerier, hvor meget kommer det til at koste?

Jeg tænker på alle omkostningerne
- Jeg tænker på håndværkere, op- og nedtagning af vægge m.m., spildt arbejdstid, flyttefolk, evt nye lokaler, IT, hvor næsten alle ministerier har forskelligt, nye logoer, m.m.

Sådan skriver Anita R, der har arbejdet 22 år i skiftende afskygninger af socialministeriet. Anita endte selv med at blive afskediget efter en for hende fejlslagen omrokering, og nu sidder hun der hjemme og kigger på de 17 nye ministerie-konstruktioner Lars Løkke har fundet frem til er den rigtige måde at lede landet med. Før var der 20, men der har både flere og færre og Anita tager sig til hovedet, og tænker på, hvad det dog koster. Hendes brev - som er sendt videre til statsministeriet med et Svar Udbedes - forsætter således:

Det har også store menneskelige omkostninger
- Jeg har arbejdet i et ministerium i næsten 22 år, og tror jeg har flyttet 15 gange

- Når der bliver lavet om på ministerområderne, vedrører det er jo ikke kun de personer, hvis områder bliver flyttet, men hele huset.

- Du er i det ny ministerium næste dag, men psykisk er du ikke.

- Dette har også store menneskelige omkostninger. Nye ministerier opstår andre nedlægges for så at blive oprettet igen.

Boligministerium - lukket og åbnet igen
- Eks. Anders Fogh nedlagde boligministerium , flyttet områderne rundt, Helle oprettede så et nyt boligministerium.

- Hvad skal det være godt for, og hvor meget koster det denne gang hvor næsten alle ministerier er lavet om, skriver Anita, der synes danskerne skal kende prisen i kr. og - og gerne stillet op i regnestykke, så man kan se, hvad vi  kunne have fået af f.ex. hjemmehjælps-timer og hospitalsenge.

Hvad siger du? Kunne du tpænke dig at vide, hvad de koster i kroner og øre at lave nye ministerområder?

 

49 kommentarer
Vis kommentarer