Annonce:
Annonce:

Anklager Enhedslisten for valg-snyd: Ingen vil røre ved den lort

Enhedslisten tør kun tage ansvaret for cykelstier, mens de lader Venstre tage sig af de svage og syge mennesker, lyder kritikken efter at partiet - igen - har fravalgt posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester i hovedstaden.

Annonce:
Følg nationen!

- Nu kommer det jo ikke som noget chok at Enhedslisten, mit parti, vælger teknik og miljøposten.

- Den skuffelse har ligget i kroppen et stykke tid uden at jeg har udbasuneret denne viden til syge københavnere...

- Til gengæld har mit hjerte blødt når jeg har kunnet læse at de satte deres lid til Enhedslisten.....

En rædselsfuld tanke
- SÅ hermed min anke: at ingen af de røde partier i Københavns Kommune vil sætte sig på BIF posten, det er mig en rædselsfuld tanke.

- I stedet vælger man at fodre de syge medborgere til Venstre, og det er ikke bare rædselsfuldt, det er utilgiveligt.

- At Enhedslisten og SF ikke har lagt pres på Frank Jensen og forlangt - til gengæld for overborgmesterposten - at en venligsindet og social indigneret socialdemokrat vælger den post som tredjevælger, det er mig en socialpolitisk gåde.

Annonce:

- Hvorfor er der ingen, der vil røre ved den lort.

Ku have betydet så meget landspolitisk
- Den post kunne have betydet så meget landspolitisk.

- Vi kunne have forandret så meget sammen, en historisk chance - borgere og politikere.

- For satan da.....ellers er det sgu da jer, høtyvene vender sig imod.

- Er det helt slut med at være et græsrodsparti?

- Dette er lakmus-prøven....har Enhedslisten forstået signalerne nedefra eller ej!

Hvem skal lede den sociale revolution i Danmark?
- Hvem skal lede den sociale revolution i Danmark og kampen imod den økonomiske ulighed? I er hermed blevet vejet, og fundet for lette!!

Sådan skriver Marianne R i en af de kommentarer, der tikker ind på Enhedslisten Københavns Facebook-profil for folk, der er skuffede over at partiet - igen - ikke tør tage ansvaret for de svage og syge københavnere.

Syge københavnere: Alternativet pisser os op og ned ad ryggen

Annonce:

- Så skuffet over at Ø fravalgte posten som beskæftigelses og integrationsborgmester, - I har ladet mange kroniske syge og handicappede i stikken og tilmed borgere som i har gaflet mange stemmer hos.

- Det er ikke okay \

Hvis Enhedslisten have været et rigtigt socialistisk parti
- Det er ikke solidarisk, skriver Betty B, og Claus BO bruger ord som snyd og bedraget i sin kommentar:

- Hvis Enhedslisten havde været et rigtigt socialistisk parti, så havde man prioriteret at det var vigtigere at hjælpe de socialt udsatte, end det er at hjælpe cyklisterne.

- Så havde man valgt Beskæftigelsesborgmesterposten i stedet for Teknikborgmesterposten.

- Så havde man valgt at ryde op i Anne Mee’s forfærdelige kaos, frem for at lade Venstre ødelægge livet for endnu flere socialt udsatte.

- Som socialist føler jeg sgu ret meget at min stemme er gået til spilde, når det hele bare skal handle om prestige-cykelstier, på bekostning af kommunens socialt udsatte.

- Jeg føler mig snydt, forrådt og bedraget, skriver Claus BO.

Annonce:

Hvad tænker du? Alternativets vælgere er også skuffede over, at deres parti heller ikke tør røre ved beskæftigelses- og integrationsopgaven. Har de en pointe?  

Det er Enhedslistens NInna Hedeager Olsen, der skal hjælpe cyklisterne i København de næste fire år, og hun svarer på kritikken således:

- Jeg og de andre kandidater har både det sidste døgn - og gennem hele valgkampen - fået henvendelser og folk, der har håbet, at Enhedslisten vil tage borgmesterposten på netop det område, som de kæmper for.

Annonce:

Enhedslisten skal kæmpe mod udlicitering
- Jeg har mødt rigtig mange ansatte i byens renhold, som har sagt, at hvis Enhedslisten ikke beholdt Teknik- og miljøborgmesterposten, var de alvorligt bekymrede for, om det ville blive udliciteret med dårligere service og forringede arbejdsforhold til følge.

Enhedslisten skal også sikre normeringer
- Vores medlemmer i Børne- og Ungdomsudvalget har fået mails og beskeder fra forældre, der håbede på, at vi ville tage denne post og sikre en prioritering af minimumsnormeringen i daginstitutionerne og fritidstilbud, samt en kortere skoledag med to lærere i klasserne og god forberedelse til lærerne. 

Og forhindre privatisering af hjemmehjælp
- Andre har skrevet til vores medlemmer i Sundhed- og Omsorgsudvalget, at vi skulle tage denne post og beskytte byens ældre imod privatisering af hjemmehjælpen. 
Syge- og arbejdsløse københavnere har skrevet, at de håbede, at vi ville gå ind og rydde op i tildeling af førtidspensioner i Beskæftigelsesudvalget og Socialudvalget. Og jeg kunne blive ved.

Ville ønske vi kunne tage alle borgmesterposterne
- Jeg er glad for så mange mennesker i København ønsker vores politik på alle områder i byen, og jeg ville ønske, at Enhedslisten kunne tage alle borgmesterposterne.
- Vores Københavnsbestyrelse har valgt Teknik- og Miljøudvalgsposten, fordi vi tror på, at det er den post, hvor vi kan kæmpe imod ulighed for flest københavner, nemlig på boligområdet, hvor vi forhåbentlig kan skaffe billigere husleje for de mange, der er ramt af regeringens fattigdomsskabende reformer og samtidig skabe en by uden forurening og med adgang til grønne områder for alle.

Vi vil blive ved med at kæmpe på alle områder
- Og jeg lover, at vi vil blive ved at kæmpe for alle de andre områder samtidig, som vi også har gjort de sidste fire år, skriver Ninna i et svar på Facebook, men hvad tænker du?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: