Annas mekaniker kræver 25.000 kr: Skal jeg bare betale?

Anna er meget glad for sin 20 år gamle Nissan Sunny, og vil gerne betale for at den er i god stand, Men hun vil ikke betale 25000 for klamphuggeri, men det skal hun siger retten nu. Hvad synes du hun skal gøre?

’Anna er kun 1,43 m høj, og har prøvet mange biler med klodser på pedalerne, og puder på sædet. Men Nissan Sunny er bedst, og derfor  sørger hun altid for, at hendes ’elskede bil’ er velholdt og præsentabel. Nu er hun bare røget uklar med en mekaniker.
’Anna er kun 1,43 m høj, og har prøvet mange biler med klodser på pedalerne, og puder på sædet. Men Nissan Sunny er bedst, og derfor  sørger hun altid for, at hendes ’elskede bil’ er velholdt og præsentabel. Nu er hun bare røget uklar med en mekaniker.

- Min dejlige bil, Nissan Sunny 1,4 fra 1995, havde virkeligt gode køre-egenskaber.

- Lå godt på vejen og svarede straks korrekt på mine påvirkninger.

- I hvert fald indtil 'mekanikeren' -  som jeg (indtil min oprindelige mekaniker blev lukket af banken) havde været glad for som dækmand – gik i gang i februar 2013.

Sådan skriver Anna i et brev om at være på herrens mark i forhold til en mekanikerregning.

Fanget i fakturaspiralen
For Anna, som er 1,43 m høj og sidder rigtig godt i sin Nissan Sunny, er havnet i noget af en faktura-spiral, som nu er kulmineret med en kendelse i retten. Hun skal betale 16,880 oven i de 9600 hun allerede har betalt for at få sin bil gjort parat til syn.

Problemet er bare, ifølge Anna, at det arbejde mekanikeren i alt kræver 25000 for, slet ikke er pengene værd. Tværtimod mener hun, at han har ødelagt hendes dejlige bil. Hendes brev fortsætter derfor således:

Ødelagde og glemte og svejsede skævt
- Han ødelagde meget på min bil. Bl.a. ved skæv svejsning i bagtårnene og udskiftning af styrekugle.

- Han glemte at spore, samt afmonterede løsdele i forbindelse med en hel om-lakering, som jeg havde valgt, for at undgå at 'rust-fregnerne' skulle ødelægge chassiet m.m.

- Listerne, kofangere m.m. kom heller ikke rigtigt på plads efter omlakeringen og min nylakerede bil (for 17500,- hos byens bedste auto-lak-firma) blev leveret til mig på ’mekanikerens’ værksted - totalt indsmurt i rustbeskyttelse og ledningerne liggende løst i bunden af min bil.

- Han havde bl. glemt at koble sprinklerslangerne til igen, og at skrue lygterne og andre dele fast (den ene blinklygte faldt ud under kørsel nogle dage efter levering).

Kort sagt: Min bil var en helt anden
- Kort sagt: Køreegenskaberne blev fuldstændigt ændret til det meget værre.

- Stort set alle gummi-kanter forkert monteret og delvist ødelagte (skåret/rykket itu) og mange mangler helt (der kommer vand ind i regnvejr og ved bilvask og vinden larmer helt vildt, når jeg kører på hovedvej/motorvej).

- Kofangeren bagi har ’mekanikeren’ sat fast med ’elektriker-strips’ efter at have boret hul igennem ny lak og metallet.

Så jeg har måtte få andre til at lave den
- Alt det sikkerhedsmæssige og noget af det kosmetiske blev repareret af andre i 2013 – gummilister, kanter m.m. er stadig ikke repareret.

- Jeg har en masse skævt slidte reservedele, som andre mekanikere har udskiftet efter ’mekanikerens’ dårlige arbejde.

Og har betalt 30.000 til advokater
- Jeg har fra starten forgæves søgt hjælp hos 3 forskellige advokatfirmaer, og betalt dem i alt ca. 30.000,- kr.) – og så har jeg jo betalt RIGTIGE mekanikere for at rette op på skaderne ’mekanikeren’ forårsagede.

- Men torsdag 24/9-2015 fik jeg så en dom i Civilretten: Thi kendes for ret: Sagsøgte, skal inden 14 dage til sagsøgeren, betale 16.883,75 kr. med procesrente fra den 31.oktober 2013, samt sagens omkostninger med 5.600 kr. 

- Jeg har mulighed for at anke (indtil torsdag 8/10-2015), men dét fører vel ikke til noget bedre…

Skal jeg bare resignere og betale?
- HVAD KAN JEG GØRE???

- Har jeg andre muligheder end at resignere og bare betale - OG værst af alt, vide, at alle mekanikerne i min hjemby, nu har carte blanche til at undlade at reparere min bil, selv om de lover det, lade mig betale, hvad de synes og derefter evt. sende mig en udateret regning på fantasifulde poster, de også lige vil have penge for, skriver Anna, der lige nu er mest indstillet på at betale og komme videre.

Har du også prøvet at rage uklar med en mekaniker - og hvad synes du Anna skal gøre – anke – eller betale?

 


 

234 kommentarer
Vis kommentarer