Annonce:
Annonce:

Apoteker skammer sig: Sælger kun hvide 'racistiske' plastre

Inden nytår kan svenskere købe hudfarvede plastre til alle hudfarver, lover flere svenske apoteker. I Danmark er de fleste af Ekstrabladets læsere ligeglade med plasterfarven

- Jeg synes, at det er lidt skammeligt, at man ikke har tænkt på det, siger Eva Fernvall, kommunikationsdirektør for Apoteket AB i Uppsala om plastre i andre nuancer end hvid.
- Jeg synes, at det er lidt skammeligt, at man ikke har tænkt på det, siger Eva Fernvall, kommunikationsdirektør for Apoteket AB i Uppsala om plastre i andre nuancer end hvid.
Annonce:
Følg nationen!

- Vi er ved at skaffe det. Klart.

- Vi har jo kunder, der kommer fra hele verden.

Det er gammel vane
- Der er ikke nogen god forklaring på, at vi ikke har det, men jeg vil ærligt sige, at der ikke ligger nogle tanker bag - kun gammel vane.

Sådan siger apotekschef på Apotek Samariten i Uppsala, Kristina Fritjofsson, til svensk TV i dag, om de plastre apoteket har på hylderne i dag, der er beige/hvide, og de plastre i mørkere nuancer, der altså snart er på hylderne.

Træt af racistiske plastre: Kræver brunt og sort

24.000 læsere har stemt: 12 procent vil have brune/sorte plastre
Siden #plastergate brød ud i mandags, da kvinden bag bloggen hverdagsracisme.nu Paula Dahlberg i radioen fortalte, at plastres farve er et konkret eksempel på den hvidhedsnorm eller strukturelle racisme, der findes i samfundet, har svenskere og danskere diskuteret, hvor stort problemet er.

Annonce:

Skammeligt vi ikke har tænkt på det
24000 læsere har svaret på spørgsmål om farvede plastre, og 12 procent synes det ville være fint med andre nuancer, mens den danske udenrigsminister har glædet sig over, at han ikke bor i et land, hvor man debatterer den slags.

Jensens plaster på det svenske sår: Beklager postyret

- Jeg synes det er lidt skammeligt, at vi ikke har tænkt på det før, siger Eva Fernvall, kommunikationsdirektör Apoteket AB, og lover, at hun vil gøre alt for at have plastre i alle hudfarver inden nytår.

Det glæder Kristin Solvik, chef for Diskrimineringskontoret i Uppsala, for selv om plastre isoleret set ikke betyder det store, så kan det ses i en større sammenhæng:

- Det skaber jo grobund for diskriminering og skændeier i samfundet, siger Kristin til svensk TV.

På twitter kan man lige nu se forskellige bud på plastre - kan du finde på flere?

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: