Arbejdsløs: Levakovic har ret til familieliv, men hvad med mig?

Regeringens plan om sende arbejdsløse på jobjagt i alle landsdele - uden hensyn til transporttid - skaber heftig debat. For hvad med familier - og hvad med skilsmisseforældre?

- Sjovt at kriminelle som Gimi (Levakoci red.) har ret til et familieliv og ikke kan udvises, når familien kan besøge ham i Kroatien og komme dertil lige så hurtigt med fly, som man kan køre arbejde fra Lolland til Nordjylland!

- Mon ikke danskere i job kan påberåbe sig retten til et familieliv også?

Trods 28 domme får Gimi Levakovic lov at blive i Danmark, hvor han aldrig har haft en dags arbejde. (Foto: Jakob Jørgensen) Krimi Højesteret: Derfor bliver Gimi Levakovic ikke udvist

nationen Hidsige danskere: Ikke en skid overrasket over Levakovic dom

Politikernes jagt på os der betaler gildet
- Eller gælder det kun kriminelle udlændinge, der forøvrigt aldrig har arbejdet?

- Er der virkelig ingen grænser for, hvor langt politikerne vil gå for at jage den befolkning, der skal betale gildet?

Sådan skriver nationens! Jeanette T i en af de rødglødende kommentarer regeringens plan om at droppe reglen om, at ledige kun skal søge job med maks 3 timers daglig transporttid. 

Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen mener ikke, at de ledige i særligt stor stil vil være villige til at overstige de tre timers transport. (Privatfoto) Samfund Forsker: Kortuddannede bliver jaget vildt med langt til arbejde

Hvordan flytter man en ægtefælle?
- Det er da ikke givet, at man kan flytte sin ægtefælle, for hvad nu, hvis han/hun har arbejde på den gamle adresse og ikke kan få det på den nye og så tvinges til at søge arbejde over hele Danmark, skriver Jeanette og Marie H fortsætter:

- Familier med børn er jo ikke en beduinlejr, det er sin sag at hive børn ud af deres skole og tilknytning. Dertil kommer op til 3 års liggetid for salg af huse på landet i den rådne banan.

- Der kommer nok kun til at gå en dag eller to i mediemøllen så vælter det ind med offerhistorier og vupti, så gælder ordningen kun for folk uden børn.

Skilmissefar: Beskidt togtur og overnatning på Mændenes Hjem
- Man skulle meget hellere se på hvor meget af den offentlige administration man kan gøre til hjemmearbejdspladser for de veluddannede som er strandet ude på landet - temmelig stavnsbåndet men fuld af virkelyst, skriver Marie.

Tomas R spørger i sin kommentar, hvorfor højrefløjen tror at alle familier består af to voksne og to børn?

- Hver andet ægteskab opløses hvilket betyder at man som arbejdsløs københavner kan blive sendt til Thisted for at tage et eller andet vikarjob, hvorpå man så - hvis man råd og mulig kan bruge weekenden på at tage til Kbh i verdens mest beskidte tog g skinner og besøge sine unger - og så kan man sove på mændenes hjem.

- Og hvad med den forælder som så skal passe ungerne 24 7?Hvordan hænger det regnestykke sammen.

De fleste er jo for fine til at arbejde
svedan mener, at stramningen uanset hvad ikke virke:

- Hovedparten af de arbejdsløse gider ikke at lave noget - en arbejdsløs akademiker vil ikke arbejde med andet end sit fagområde.

- Alt for mange tager uddannelser, som ikke kan bruges til noget - den store fejl ligger i uddannelsessystemet, skriver svedan og nationen!-debattøren 'De røde, det naive Danmark' er også inde på uddannelsesniveauet blandt de arbejdsløse i sin - lidt mere positive - kommentar:

nationen Bytter 1000 førtidspensionister med 1800 højtlønnede

- Det kan være at eks landsdele som Lolland, kan få arbejdere som kan tage de arbejdspladser som pt er ledige.

Hurra: Nu kan provinsen få højtuddannede

- Det er nemlig ikke de lavtlønnede pladser som lider, men manglen på veluddannede og direkte højtuddannede som der er mangle på.

- Så nu kan det være at også de højtuddannede kan tvinges ud i provinsen og ikke bare klamre sig fast i de store byer og klage over mangel på lige deres jobtype, skriver 'De røde, det naive Danmark'.

Hvad tænker du? Er det klogt at ophæve reglen om at ledige kun skal søge job indenfor maks 3 timers daglig transporttid?

nationen Slut med fem ugers ferie: Maks to uger i træk  

 

 

1 af 2 
2 af 2 
396 kommentarer
Vis kommentarer