Arne er arrig: Flygtninge må gå i skole, min datter på 15 må ikke

Hun må gerne bo hos sin far i Tønder - men hun må ikke gå i skole, ligesom andre 15-årige. Anneca og hendes far beder om hjælp

Arnes datter Aneca foran den skole, hun ikke må gå på. Nu over hun at melde sig til  AOF, aftenskole, der koster 500 pr. uge. Privatfoto: Arne
Arnes datter Aneca foran den skole, hun ikke må gå på. Nu over hun at melde sig til AOF, aftenskole, der koster 500 pr. uge. Privatfoto: Arne
Følg nationen!

-  Jeg kan ikke indse fornuften i, at en pige på 15 år skal vente i op til 8-10 måneder på at få familie sammenførelse med mig, hendes danske far.

- Anneca kan ikke komme i skole, til lægen eller tandlægen og andre ting, som kan være nødvendige uden en privat forsikring.

Nu skal vi vente 10 måneder
- Udlændingestyrelsen bruger de mange flygtninge som undskyldning for langsom sagsbehandling. Og det hjalp jo heller at, de i første omgang fortalte, at det var gratis at søge - men siden gav mig afslag, fordi jeg ikke havde betalt 6000 kr.

- Første gang - som blev afvist pga fa det med pengene - skulle hun og jeg vente 2-3 mdr. Denne gang skal det tage op til 8-10 mdr.

 

Som om myndighederne forhindrer hende
Sådan lyder et nødråb til nationen!, sendt fra Arne L i Tønder, der i sommer fik fuld forældremyndighed over sin 15-årige datter Anneca. Annecas mor bor på Philipinerne, og Anneca - som Arne med både DNA og faderskabsattest, kan dokumentere er hans - vil nu gerne bo hos sin far.

 

Og papirerne skal nok også komme i orden, men hvorfor skal det tage så lang tid, skriver Arne videre i sit brev, som han gerne vil have at så så mange som muligt læser:

- Det er som om myndighederne forhindrer hendes udvikling og den normale procedure angående børn og teenagere ved familiesammenføring.

Havde hun været flygtning, havde hun fået undervisning
 - Som flygtning får du gratis dansk undervisning, tøj og lommepenge, men ved familie sammenføring er alle disse ting udelukket.

- Min indtægt er ganske almindelig invalidepension og er på 14.800 kr. eft. skat. Vi bor til leje i Tønder Andels bolig.

- Skal vi virkelig behandles som andenrangs danskere, skriver Arne og Aneca, der håber, at du vil stemme 'ja'- i afstemningen nedenfor og dele artiklen via Facebook.

Skal Aneca have lov til at gå i skole, mens Udlændingestyrelsen er 8-10 måneder om at give hende et stempel?

 

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+