Arrig jyde: Skal parkere 500 meter fra huset

Esbjergs nye shopping mekka, Broen, er røget ud i P-stormvejr. De ansatte i de 60 butikker, parkerer nemlig bilerne i de omkringliggende gader

Har man krav på, at kunne parkere foran sin hoveddør? Foto: Jonas Olufsson
Har man krav på, at kunne parkere foran sin hoveddør? Foto: Jonas Olufsson

- Det kan da ikke passe, at beboere og virksomheder i hele området skal opleve kaotiske tilstande med parkerede biler, samtidig med at Broen gudhjælpemig udlejer deres egne p pladser til eksterne.

- Så må de reservere dem til medarbejdere i stedet for. Politikere vågn nu op!

Nødt til at parkere 500 fra hvor jeg bor
Sådan skriver Karl Erik J i en af de kommentarer, JydskeVestkystens artikel om de parkeringsproblemer, et nyt indkøbscenter i Esbjerg, har skabt.

Broen Shopping - der åbnede for tre uger siden - har nemlig fire-timers parkering på de P-pladser, der er indrettet på taget, og derfor parkerer de 60 butikkers ansatte i gaderne i kvarteret. Til stor gene for de lokale.

- Det er fuldstændig kaos.

- Når jeg kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen, er jeg tit nødt til at parkere op til 500 meter væk fra, hvor jeg bor.

Irriterende med indkøb og haveaffald
- Det er voldsomt irriterende at skulle slæbe på både indkøbsvarer og haveaffald. Det er på ingen måder holdbart, siger Jan J, og Jan J - der er chef for spillestedet Tobakken, der ligger umiddelbart ved siden af Broen, fortæller også om P-problemer:

- Vi er meget trætte af det.

- Da Nik & Jay skulle spille her, måtte vi afsætte medarbejdere til at blokere på parkeringspladsen, så deres bus kunne komme til, siger Jan M. til jv.dk

Men hvad siger du? Forstår du godt, at folk bliver vrede over, at de skal parkere en halv kilometer fra deres hus? Og synes du et shoppingcenter, skal sørge for at der er nok P-parkeringspladser til de ansatte?

Sådan så det ud, da Broen åbnede for tre uger siden: