Topløs Jihad-pige flygter fra husarrest efter jomfrutest

Amina, der viste bryster i protest mod tunesiske mænds kvindeundertrykkelse, er flygtet fra sin familie og er på vej til Frankrig

Lige nu er Amina på et ukendt sted i Tunesien - planen er at flygte til Frankrig. (foto fra Facebook)
Lige nu er Amina på et ukendt sted i Tunesien - planen er at flygte til Frankrig. (foto fra Facebook)

- Jeg vil gennemføre endnu en topløs-aktion i Tunesien - og så vil jeg til Frankrig.

Sådan siger Amina Tyler, 19-årige tunesisk kvinde, der påkaldte sig familiens og flere religiøse lederes vrede, da hun lagde billeder af sig selv på sin Facebook-side. For hun havde bare bryster, og henover brysterne havde hun skrevet ''min krop angår ingen andres ære - den tilhører mig'.


Det første Amina-foto fra Facebook
Amina er ifølge den ukrainske kvinderettighedsorganisation FEMEN nu flygtet fra den husarrest, hendes familie beordrede efter den første bryst-aktion - og i et skype-interview fortæller hun, hvordan hendes fangenskab har været.

Se interviewet på Al-Arabiya her

Skulle læse koranen
Amina fortæller, hvordan hun blev opsøgt af en fætter på en cafe. Han slog hende og tvang hende med først en tantes hus, og siden hendes bedstemors ejendom, hvor hun fik sovemedicin. i de vågne stunder fik hun besked på at læse koranen, og så skulle familien ligge tjekke, at alting var som det skulle være:

- To af familiens ældre og erfarne kvinder tjekkede, om jeg var jomfru eller ej. De hev mig ud i køkkenet, bad mig om at tage tage tøjet af - det var forfærdeligt, fortæller Amina på Skype-videoen, der lige nu også kan ses på youtube. (60.000 har set med).

Men hvad mener du? Skal Amina droppe sit sidste bryst-stunt - eller skal hun risikere yderligere forfølgelse?