Politiker fyret for at kalde betjent 'røvhul'

For to uger siden erklærede Valgbarhedsnævnet i Grønland stemmeslugeren Nikku Olsen uvalgbar. Nu har nævnet holdt møde igen

Det er halvanden måned siden de grønlandske vælgere skulle vælge landsting og en måned siden de stemte til kommunalvalget. Men slagsmålene om, hvem der er værdig nok til at blive valgt er ikke slut.

Se også: Partiformand dømt ude: Stak ex'en en lussing

For to uger siden erklærede Valgbarhedsnævnet i Grønland Nikku Olsen, der fik fjerdeflest stemmer i hele landet, uvalgbar, fordi han for syv år siden stak sin kæreste en lussing. Og nu erklærer nævnet kommunalbestyrelsesmedlem Thomas Kristensen fra Kommuneqarfik Sermersooq for uværdig.

Stiv politiker til politimand: Røvhul
I marts måned sidste år råbte han i fuldskab 'røvhul' og 'pis hjem tøsedreng' til en politimand foran et diskotek, og det er nok ifølge nævnets formand, til at diskvalificere ham som folkevalgt. Thomas Kristensen fik ifølge sermitsiag.ag også en bøde for råberiet.

- Thomas Kristensen udtalelser var grove, truende og ærekrænkende samt en smule racistisk. En bøde og miste sin valgbarhed er helt ok, skriver Cantik Wayan på sermitsiag.ag , mens andre mener, at det er nævnet, der er galt på den:

Som om folk ikke begår fejl
- Som om folk aldrig begår fejl. Jeg kender manden og ved han vil det godt for folket, skriver Kaaleeraq Qeqe, og Oddur Simonsen er enig:

- Nu har jeg ikke lyst til at forsvare den politiker men: Udover partiets straf bliver hans vælgere også straffet. Jeg synes at det er en meget ekstrem dom, som jeg finder destruktiv imod demokratiet.

Tager pis på 200 vælgere
Og den med hensynet til vælgerne er Sigmund Av Teigum også inde på i sin kommentar:

- Come on !!! ..... kandidaten fik en sand tillidserklæring fra næsten 200 vælgere, hvilket er meget for Øst Grønland. Dette er, at tage pis på både kandidaten og vælgerne…..Hvordan kan en så lille en sag, blive blæst så stort op.

- Der er vist ingen voldsag eller kriminel sag i det her, formentlig kun brud på politi vedtægterne, som han i øvrigt har betalt straffen for i form af bøden. Dette uvalgbarheds emne sætter endnu engang kæmpe spørgsmålstegn ved det politiske system, hvilket er stærkt kritisabelt.

Men hvad mener du? Er skældsord mod politiet og en bøde på 2000 kroner nok til at blvie erklæret uvalgbar?

Gabanguak Bidstrup synes straffen er for hård og spørger:
- Hvad bliver det næste? Bliver man så dømt uvalgbar fordi man har råbt pamper efter en tilfældig lyserød politiker?

1667 læsere svarede for to uger på spørgsmålet 'er en lussing fra 2005 grund til at erklære en politiker for uvalgbar i 2013?' Det mente 29 procent det var, men flertallet på 71 procent svarede nej.

Hvad mener du om at blive valgt til kommunalbestyrelsen - og så blive erklæret uvalgbar for at have råbt røvhul til en betjent for et år siden?

To andre sager i kølvandet på valget - brevstemmer,der ikke blev talt med og ansættelsen uden jobopslag af den tidligere MF'er og socialdemokrat Julie Rademacher som spindoktor - har også skabt overskrifter i Grønland.0 kommentarer
Vis kommentarer