To ex-soldater: Danmark laver terror

Brian og Høgni har været i krig for Danmark - men de fortryder, og nu demonstrerer de mod Danmark aktivistiske udenrigspolitik

Høgni og Brian har været i krig for Danmark, men nu deltager de i Fredsvagten på Christiansborg. (screendump fra kpnettv, youtube)
Høgni og Brian har været i krig for Danmark, men nu deltager de i Fredsvagten på Christiansborg. (screendump fra kpnettv, youtube)

- Det her er 'Whistleblowing'.

- Når systemets tjenere tør træde ud af bekvemmelighedszonen og ytre deres individuelle og personlige sandhed.

Sådan skriver youtube-debattøren Creatrix13 i en kommentar til det 18 minutter lange dobbeltinterview, KPnetTV har lavet med de tidligere soldater Høgni og Brian, og lagt på nettet. I interviewet - som er lavet på Christiansborg Slotsplads, der hvor antikrigs-aktivisterne Fredsvagten har siddet i snart 10 år, siger de, at det er gået op for dem, at NATO er en terrororganisation, og at den danske indsats i f.ex Irak og Afghanistan, har forværret problemerne:

</p><p>- Det er stærke ord, som går lige i hjertet og baner vejen for hvad der virkelig foregår og jeg håber vil sprede sig som små frø, der vil spirer over det danske land.</p><p>- Vi har ikke plads til flere tårer, krig, ødelæggelse, død, der splitter menneskeheden og fjerner os fra skønheden og varmen i livet.</p><p>- Tak fordi I er medskabende og kærligt stadig tror på os mennesker, på trods af hvad I har måtte gennemleve.. Vi ses inde på Christiansborg til et stort gruppe kram, skriver Berithzeniao og Julius Ventulius - der også er begejstret over soldaternes krifsprotets - spørger:</p><p>- Sådan!! Hvordan får vi det her ud til de satans medier. Kan man ikke hacke sig ind og sende det direkte i stedet for 19 nyhederne?</p><p><b>Men hvad mener du om, at soldater der har været udsendt for Danmark, kalder den danske indsats for terror?</b></p><p><img alt="" src="http://multimedia.ekstrabladet.dk/archive/00914/whistleblower2_914050c.jpg" /></p><p>Høgni og Brian er på Christiansborg Slotsplads hver dag mellem 13.00 og 15.00.</p>

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter