Buschauffør: Indvandrere må vente på næste bus

Hassan Alizadeh og Shahin Kharaei har klaget over en bustur i december fra Ørebro til Stockholm. Alle med fremmede navne måtte vente på næste bus

- Jeg blev meget skuffet og ked af det, for det er ikke godt for et samfund, hvis man deler os op i grupper. Det skaber mistillid.

Sådan siger Hassan Alizadeh till Svensk TVs program Tvärsnytt, om den tur han og vennen Shahin Kharaei var på d. 22. december.

Nytt fall av diskriminering på buss

De to stod i kulde, blæst og sne og ventede på busserne, der skulle transportere dem de 200 kilometer til Stockholm, men da bussen kom, var det kun de passagerer med svenske navne, der kunne komme med.

Så på mig og sagde nej
- Vi gik hen til chaufføren og spurgte, om vi ikke stod på listen, men uden at kigge efter vores navne, svarede han, at vi skulle med den næste bus, siger Hassan Alizadeh.

Den første bus - nu fyldt med etnisk svenske passagerer - forlod derefter holdepladsen og efterlod de passager med indvandrebaggrund og fremmede navne. De måtte vente 20 minutter på en ny bus.

- Alle blev vrede og forargede og vi begyndte at snakke, siger Hassan, der spurgte den nye buschauffør, hvorfor de dog delte passagerene op på den måde.

Kun udenlandske navne i bus 2
- Han afviste det først, og sagde, at han skulle have passagerer med både udenlandske og svenske navne. Men da han så kiggede efter, kunne han se at der udelukkende var udlændinge på listen. Og han vidste ikke, hvorfor det var sådan, siger Hassan.

Viking Line som var ansvarlig for rejsen, undersøger nu hvad der præcist er sket, men afviser, at de deler passagerer op efter hudfarve og oprindelse.

- Og hvis der er den mindste tvivl, så vil vi agere hårdt - vi har nultolerence mod særbehandling, racisme og sexisme på Viking Line, siger direktør Peter Hellgren, Viking Line Skandinavien, i en pressemeddelelse:

- Alle er lige velkomne hos os.

Men hvad tror du? Og hvordan ville du have reageret, hvis din buschauffør pludselig begyndte at dele passagerne op efter etnisk oprindelse?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere