'Doven' lærer skældt ud til familiefest

Hidsig debat på nationen om lærernes arbejdstid, og deres nej til ny aftale med Kommunernes Landsforening. Flertallet af dem, der kender en lærer, holder IKKE med lærerne

Lærerkonflikten fylder også meget til familefesterne, fortæller Jonas fra nationen!. (arkivfoto)
Lærerkonflikten fylder også meget til familefesterne, fortæller Jonas fra nationen!. (arkivfoto)

- Det er fandeme trist at se lærerne for tiden troppe op på skolen efter eksempelvis et guldbryllup, hvor de har skullet forsvare dem selv og lærergerningen en hel aften, fordi tante Oda og onkel Henry er eksperter i skolelærerens dagligdag.

Sådan skriver den læreruddannede Jonas H. i en af de tusindvis af kommentarer, konflikten mellem lærerne og de kommunale abrjedsgivere, har afstedkommet her på nationen!.

Forberedelse handler om didaktik
- Folk forstår ikke at med de udfordringer, der er i jobbet, så er forberedelse en vigtig del af jobbet. Forberedelse handler jo ikke om at underviseren skal genopfriske sin brøkregning eller slaget i 1864, det handler om at behandle stoffet didaktisk ift. de elever man skal ned at undervise. Har man to 5. klasser og skal undervise i det samme stof, så kan undervisningen sagtens skulle foregå på to forskellige måder, skriver Jonas H, og Camilla H. er enig:

Opgaver tager tid at rette
- Min fars kæreste er lærer og hun arbejder MEGET. Når hun har fri og kommer hjem, så sætter hun sig og begynder på at rette opgaver eller forberede fokusområderne. Så i sidste ende er hun vel først færdig ved en 5-6 tiden, og det svarer overens med "almindeligt" arbejde. Og derudover skal hun sætte mange weekender og aftenener af til forskellige arrangementer, kursus osv.

Men Camilla og Jonas tilhører et mindretal af danskerne, viser en stor afstemning her på siden. Kun 35 procent af de 22.081 læsere, der har deltaget, er nemlig på lærernes side i konflikten, mens 52 procent er på de kommunale arbejdsgiveres side. Og kigger man nøjere på dem, der svarer at de kender en lærer, så er opbakningne til arbejdsgiverne endnu mere markant.

Lærernes venner holder med kommunen
74 procent af dem, der kender en lærer, mener nemlig godt at lærerne kan tilbringe mere tid på skolen – mens det 'kun' er 69 procent af dem, der ikke kender en lærer, der mener at de skal være mere på skolen.

Bente L. er en af dem, der mener at vide, hvad hun snakker om:

Svært at sige farvel til goder
- Jeg kender adskillige lærere, og jeg ved udmærket, hvad jeg taler om. Der kan være lidt skemalægning inden sommerferiens afslutning, men det er stort set det, og NEJ det er ikke flere uger. Oveni har jeg flere eksempler på lærere, der AFSPADSERER (ja, man tror det er løgn) udenfor skoleferierne.

- Jeg kan godt forstå, det gør ondt at skulle afgive sine goder, men det er på tide, lærerne arbejder lige så længe som alle andre, og dropper al den snak om manglende forberedelsestid, det er kun en dårlig undskyldning.

Men nu er det påskeferie - og lockouten begynder nok først på næste tirsdag. Hvem holder du med?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere